ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

0 Το μυστικό της μυωπίας στους στασιαστές του Μπάουντι

Οι απόγονοι των στασιαστών του Μπάουντι ίσως κρύβουν στα γονίδιά τους τη θεραπεία για τη μυωπία

Το μυστικό για τη θεραπεία της μυωπίας ίσως κρύβεται στους απογόνους μιας ομάδας θρυλικών ναυτικών. Πρόκειται για τους απογόνους των στασιαστών του Μπάουντι η ιστορία των οποίων έχει γίνει γνωστή από τις διάφορες κινηματογραφικές ταινίες που έχουν γυριστεί για αυτό το γεγονός και στις οποίες έχουν πρωταγωνιστήσει κορυφαία ονόματα του Χόλιγουντ όπως ο Κλάρκ Γκέιμπλ, ο Μάρλον Μπράντο, ο Αντονι Χοπκινς και ο Μελ Γκίμπσον. Οπως διαπιστώθηκε, οι απόγονοι των στασιαστών έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά μυωπίας και η μελέτη τους μπορεί να αποκαλύψει τον γενετικό κώδικα της πάθησης.



Η ιστορία

Το 1789 μέλη του πληρώματος του πλοίου «HMS Bounty» του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας εξεγέρθηκαν εναντίον του καπετάνιου Ουίλιαμ Μπλάιθ ενώ το πλοίο έπλεε στον Νότιο Ειρηνικό. Οι στασιαστές κατέλαβαν το πλοίο και αρχικά παρέμειναν στην Ταϊτή αλλά λίγο αργότερα μαζί με τις ιθαγενείς συντρόφους τους εγκαταστάθηκαν σε ένα απομονωμένο και ακατοίκητο νησάκι, το Πίτκερν, ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο να εντοπιστούν και να συλληφθούν για την πράξη τους. Εξήντα χρόνια μετά η κοινότητα των απογόνων των στασιαστών είχε φθάσει τα 200 άτομα. Επειδή το μικρό νησί δεν μπορούσε πλέον να καλύψει τις ανάγκες σίτισης τόσων ατόμων οι κάτοικοί του το εγκατέλειψαν και εγκαταστάθηκαν στο νησί Νόρφολκ που βρίσκεται σε απόσταση 1.600 χλμ νοτιοανατολικά του Σίδνει.

Η ανακάλυψη

Ομάδα ερευνητών από την Αυστραλία πήγε στο Νόρφολκ και διαπίστωσε ότι οι απόγονοι των στασιαστών έχουν 50% χαμηλότερα ποσοστά μυωπίας από εκείνα του γενικού πληθυσμού της Αυστραλίας. «Διαπιστώσαμε ότι ότι οι απόγονοι των στασιαστών έχουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά μυωπίας. Εχει διαπιστωθεί ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η παραμονή για πολλές ώρες ημερησίως σε κλειστούς χώρους , κάτι που συμβαίνει συχνά στα μεγάλα αστικά κέντρα, αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης της μυωπίας. Είναι όμως πιθανό να υπάρχουν γενετικές διαφορές στους απογόνους των στασιαστών οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τις αιτίες που προκαλούν την πάθηση» αναφέρει ο Ντέιβιντ Μακ Κέι, διευθυντής του Lions Eye Institute που ήταν και ο επικεφαλής της έρευνας.

 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/07/blog-post_6336.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...