ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

0 Και επισήμως η Κύπρος κάτω από τις φτερούγες των διεθνών τοκογλύφων

Και επισήμως η Κύπρος κάτω από τις φτερούγες των διεθνών τοκογλύφων
Τώρα αποκαλύπτεται ποιοι και γιατί τίναξαν στον αέρα τη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Ζύγι μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας στην Κύπρο.

Αίτηση για οικονομική βοήθεια από το μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέβαλε η κυπριακή κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newsires.

"H Κυπριακή Δημοκρατία έχει σήμερα ενημερώσει τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές για την απόφασή της να υποβάλει αίτηση προς τις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΤΧΣ/ΕΜΣ)", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κυβέρνηση...



Σκοπός του αιτήματος είναι ο περιορισμός των κινδύνων που αντιμετωπίζει η Κυπριακή οικονομία, ιδιαίτερα των αρνητικών επιπτώσεων που προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα, λόγω της μεγάλης έκθεσής του στην ελληνική οικονομία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το stockwatch την εισδοχή στο μηχανισμό ενέκρινε το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο, και το αίτημα έγινε αργά το απόγευμα. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το Υπουργικό ενημερώθηκε σήμερα και για τις επαφές του υπουργού Εσωτερικών στην Κίνα, από όπου φαίνεται να υπάρχουν θετικές ενδείξεις για χρηματοδότηση. Το απόγευμα οι αρμόδιες αρχές βρίσκονταν σε πολύωρη σύσκεψη για τη σύνταξη της σχετικής επιστολής στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές. Προηγήθηκαν εντατικές επαφές των αρμοδίων φορέων στο προεδρικό, που ξεκίνησαν από τις 7 το πρωί της Κυριακής.

Νωρίτερα σήμερα η Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση της Κύπρου σε "ΒΒ+" από "ΒΒΒ-", κίνηση η οποία -όπως εξήγησε ο οίκος αποτυπώνει τη σημαντική αύξηση στο ποσό που εκτιμά ότι θα χρειαστούν οι κυπριακές τράπεζες σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις του τον Ιανουάριο. «Και αυτό κυρίως λόγω της έκθεσης που έχουν σε εταιρικά και δάνεια προς νοικοκυριά στην Ελλάδα οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες, Τράπεζα Κύπρου, Cyprus Popular Bank και Hellenic Bank, και σε μικρότερο βαθμό λόγω της ποιότητας των εγχώριων assets των», αναφέρει η Fitch χαρακτηριστικά.

DJ: Τις επόμενες εβδομάδες οι λεπτομέρειες του πακέτου για την Κύπρο.
Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα εάν η Κύπρος θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια μόνο για τις τράπεζες της χώρας, δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης προσθέτοντας ότι η χώρα ενδεχομένως να χρειάζεται ένα πιο ευρύ πακέτο διάσωσης, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η ακριβής μορφή και το μέγεθος του πακέτου θα καθοριστούν τις επόμενες εβδομάδες, όταν οι ευρωπαϊκές αρχές θα "έχουν δει την κατάσταση", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...