ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

0 Οι πιο απίθανες ιατρικές παθήσεις


Σύνδρομο ‘Frazer’ ​ Το σύνδρομο Fraser είναι ένα σπάνιο αυτοσωματικό υπολειπόμενο εκ γενετής διαταραχής που χαρακτηρίζεται από αναπτυξιακές ανωμαλίες, και συμπεριλαμβάνει δυσμορφίες στα γεννητικά όργανα (όπως μικροφαλία, κρυψορχία ή κλειτοριδομεγαλία), συγγενείς ανωμαλίες της μύτης , των αυτιών, του λάρυγγα και του νεφρικού συστήματος, νοητική καθυστέρηση και σε ορισμένες περιπτώσεις συνδακτυλία (ενωμένα δάκτυλα των χεριών ή των ποδιών).

Η συχνότητα εμφάνισης του συνδρόμου Fraser είναι 0,043 ανά 10.000 βρέφη που γεννήθηκαν ζωντανά και 1,1 θνησιγενή ανα 10.000, καθιστώντας το ένα από τα πιο σπάνια σύνδρομα. Το γενετικό υπόβαθρο της νόσου έχει συνδεθεί με ένα γονίδιο που ονομάζεται Fras1.

Αρσενική Γαλουχία (Male Lactation)Το φαινόμενο της αρσενικής ‘γαλακτικής περιόδου’ στον άνθρωπο έχει γίνει πιο συχνό τα τελευταία χρόνια, λόγω της χρήσης των φαρμάκων που διεγείρουν (συχνά με την παρεμπόδιση της ντοπαμίνης) τους μαστικούς αδένες του άνδρα. Το φαινόμενο της αρσενικής γαλουχίας παρατηρείτε και σε ορισμένα άλλα είδη, όπως στη νυχτερίδα ΄’Dayak fruit bat’ και τους τράγους ( σύμφωνα με ορισμένες αναφορές).

Η ‘αρσενική γαλουχία’ είναι μια παρενέργεια που μπορεί να προκαλείται από ορμονικές θεραπείες για τους άνδρες που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη, ή φάρμακα που μπλοκάρουν τους υποδοχείς ντοπαμίνης. Οι γυναικείες ορμόνες που χρησιμοποιούνται για να επιβραδύνουν την παραγωγή των καρκινικών ιστών του προστάτη, ενεργοποιούν παράλληλα τους μαστικούς αδένες.
Οι τρανσέξουαλ μπορεί επίσης να παράγουν γάλα λόγω των ορμονών που λαμβάνουν για να αναδιαμορφώσουν το σώμα τους. Άλλοι παράγοντες που προκαλούν το φαινόμενο είναι η λήψη ορισμένων αντιψυχωσικών φαρμάκων, το υπερβολικό στρες σε συνδυασμό με απαιτητική σωματική δραστηριότητα και την έλλειψη τροφής.
Πριαπισμός
Πριαπισμός είναι πάθηση που εκδηλώνεται ως μη υποχωρούσα, παρατεταμένη επώδυνη στύση, η οποία δε σχετίζεται απαραίτητα με σεξουαλική διέγερση. Ο όρος προέρχεται από τον μυθικό Πρίαπο, ο οποίος ήταν θεός της γονιμότητας και των ανδρικών γεννητικών οργάνων.

Ο όρος πριαπισμός αναφέρεται στην επώδυνη στύση τόσο του ανδρικού γεννητικού οργάνου (πέους), όσο και του ανατομικού αντίστοιχού του στο γυναικείο σύστημα (κλειτορίδα). Για το θηλυκό πριαπισμό, στα αγγλικά υπάρχει και ο όρος clitorism.

Η νόσος μπορεί να παρατηρηθεί σε άτομα τα οποία πάσχουν από δρεπανοκυτταρική αναιμία, λευχαιμία, βλάβες του νωτιαίου μυελού μετά από τραύμα ή αρτηριοφλεβώδη επικοινωνία. Ενίοτε μπορεί να είναι και φαρμακευτικής αιτιολογίας, όπως από συραγγώδη έγχυση φαρμάκων τα οποία προκαλούν στύση. Ορισμένες φορές η αιτιολογία είναι άγνωστη και η νόσος αναφέρεται ως ιδιοπαθής.

Πονοκέφαλος (κεφαλαλγία) της συνουσίαςΥπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι εμφανίζουν πονοκέφαλο μετά από τη σεξουαλική επαφή, γνωστή ως ‘κεφαλαλγία της συνουσίας’. Πρόκειται για καλοήθη κεφαλαλγία αγγειακής κυρίως αιτιολογίας.

Συνήθως αναφέρεται πόνος πίσω από τα μάτια και το όλο επεισόδιο μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως λίγες ημέρες. Οι πονοκέφαλοι συνήθως έχουν μια άμεση εκδήλωση, με κάποια σταδιακή επιδείνωση κατά τη συνουσία ή συμβαίνουν σχεδόν ακαριαία τη στιγμή του οργασμού.
Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι για το τι προκαλεί, αλλά εκτιμάται ότι το 10% των ανδρών που χρησιμοποιούν φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία, έχουν πιθανότητες να υποφέρουν από τη διαταραχή αυτή.

Σύνδρομο συνεχούς ερεθισμού των γεννητικών οργάνων (Restless Genital Syndrome)Το σύνδρομο συνεχούς ερεθισμού των γεννητικών οργάνων είναι μια σπάνια ιατρική διαταραχή που περιγράφει τον συνεχή ερεθισμό των γεννητικών οργάνων (κάτι σαν πριαπισμός στον άνδρα). Οι γυναίκες που υποφέρουν από την σπάνια αυτή πάθηση κάνουν λόγο για ‘παράξενες αισθήσεις’ στην κλειτορίδα, τον κόλπο, τα χείλη και την περιοχή γύρω από τον κόλπο, (όπως στο ηβικό οστό και τους βουβώνες) και μερικές φορές στη περιοχή του πρωκτού.

Οι ‘παράξενες αισθήσεις’ συμπεριλαμβάνουν τσούξιμο, φαγούρα, ή ακόμα και κράμπες μέσα ή γύρω από την κλειτορίδα και τον κόλπο. Οι γυναίκες βιώνουν την αίσθηση σαν να είναι στα πρόθυρα οργασμού. Αυτά τα συναισθήματα δεν παύουν όπως σε ένα πραγματικό οργασμό, αλλά οδηγούν σε επιτακτική ανάγκη για αυνανισμό ή για σεξουαλική επαφή. Παραδόξως οι πάσχουσες δεν κάνουν ούτε πολύ ούτε φαντασιώνονται το σεξ.

Δυστυχώς για εκείνες μήτε ο αυνανισμός, μήτε ή σεξουαλική επαφή κατευνάζουν αυτές τις αισθήσεις. Αντιθέτως τις επιδεινώνουν. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή η ιδιάζουσα πάθηση προκαλείται από μια ανωμαλία στα αισθητήρια νεύρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαταραχή έχει την τάση να ‘χτυπάει’ γυναίκες στην εμμηνόπαυση στη δεκαετία μεταξύ των 40 -50 χρόνων, ή εκείνες οι οποίες έχουν υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία.
Πολυμαστία
Η Πολυμαστία είναι σπανιότατη συγγενής ανωμαλία, η οποία χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη υπεράριθμου μαστού, με συχνότερη εντόπιση την μασχάλη. Ο μαστός αυτός αφαιρείται χειρουργικά.
Διφαλία (διπλό πέος)Η διφαλία είναι μια πάθηση κατά την οποία ένα αρσενικό βρέφος γεννιέται με δύο πέη. Αυτή είναι μια εξαιρετικά σπάνια διαταραχή με μόνο περίπου 1000 καταγεγραμμένες περιπτώσεις από την πρώτη καταγραφή που έγινε το 1609 από τον Johannes Jacob Wecker.
Σε όσους έχουν διφαλία λειτουργίες όπως η εκσπερμάτιση, η στύση και η ούρηση μπορεί να γίνουν κανονικά και από τα δύο μέλη. Επιπλέον μπορεί να έχουν ίδιο ή να διαφέρουν σε μέγεθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...