ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

0 Κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου των Αμερικανών! Επιστροφή στο βιοτικό επίπεδο του 1992!


Το βιοτικό επίπεδο της μέσης αμερικανικής οικογένειας κατέρρευσε, λόγω της κρίσης, τα τελευταία τρία χρόνια και σήμερα βρίσκεται στο επίπεδο του 2007. Συγκεκριμένα, από 126.400 δολάρια το 2007, περιορίστηκε στα 77.300 δολάρια, όσα περίπου το 1992.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική καθίζηση που δέχτηκε ένας κόσμος 220 εκατομμυρίων τουλάχιστον στη μεταψυχροπολεμική εποχή, αναγνωρίζει το Ομοσπονδιακό Λογιστήριο (FR), το οποίο ανακοίνωσε τα σχετικά στοιχεία την Τρίτη. «Αλλαξε εντυπωσιακά το περιβάλλον της οικονομίας της μέσης (4μελούς κατά μέσον όρο) οικογένειας», διαπιστώνει το FR.

Μεταξύ 2007 και 2010, οι Αμερικανοί είδαν να εξανεμίζονται οικονομίες τους μιας γενιάς. Οι ελπίδες τους για σχετικά άνετα γηρατειά που στηρίζονταν στη βεβαιότητα ότι το Χρηματιστήριο – όπου είχαν τις μικροεπενδύσεις τους – θα συνέχιζε την κερδοφορία αποδείχθηκαν φρούδες, ενώ παράλληλα η αξία της κατοικίας τους «κουρεύτηκε» έως και 40%.

Σχολιάζοντας τα «θλιβερά μαντάτα» η Ενωση Μικροϊδιοκτητών Νέας Υόρκης σημειώνει ότι «πολλές οικογένειες βρίσκονται ήδη σε αφόρητη (οικονομική) κατάσταση και καθώς έχουμε πέσει στο οικογενειακό κομπόδεμα των αρχών της δεκαετίας του '90, θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια αδιατάρακτης ανάπτυξης για να αποκατασταθεί η οικονομία της οικογένειας. Μέχρι στιγμής, δεν βλέπουμε τέτοια ανάπτυξη».

Το μόνο θετικό που καταγράφεται είναι ότι τα χρέη των ιδιωτών έχουν περιοριστεί. Εχουν περιοριστεί όμως και τα έσοδά τους – από 45.800 δολάρια το 2007 σε 44.000 δολάρια το 2010.

Αμεση συνέπεια είναι ότι το ποσοστό εκείνων που καθυστερούν πάνω από 60 ημέρες να εξοφλήσουν τα χρέη τους αυξήθηκε κατακόρυφα – κατά 44% σε τρία χρόνια.
http://logioshermes.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...