ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

0 Μελιτζάνες παπουτσάκια γεμιστές ...με μανιτάρια!

Υλικά: 
10 μελιτζάνες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
Μισό ματσάκι μαϊντανό
500 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι- πιπέρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι -2 κουταλιές βούτυρο ή βιτάμ
 
 
Για τη μπεσαμέλ
½ κιλό γάλα
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι.

 
Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες και καθαρίζουμε ριγωτά τη φλούδα τους. Αφαιρούμε λίγη από τη σάρκα την εσωτερική και πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με αλάτι. Τις αφήνουμε για μία ώρα περίπου για να φύγει τυχόν πικράδα. Τις ξεπλένουμε καλά και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τις τηγανίζουμε ελαφρώς.

 
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και  όλα τα άλλα υλικά, ανακατεύουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

 
Ετοιμάζουμε τη μπασαμέλ. Σε μία κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το αλεύρι με το βούτυρο , προσέχουμε να μην κάψουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε καλά να δέση η σάλτσα και να μην μας σβολιάσει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Τέλος  ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

 
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη γέμιση και σκεπάζουμε με μπεσαμέλ. Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε στο πυρέξ ένα ποτήρι του κρασιού νερό και ψήνουμε το φαγητό μας στους 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά.


 Αν θέλουμε πασπαλίζουμε πάνω από την μπεσαμέλ λίγη κεφαλογραβιέρα


Μικρό μυστικό: Μπορούμε στη γέμιση να προσθέσουμε και  200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...