ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

0 Τα τελευταία ασιατικά λιοντάρια…

Εικόνες από τα 411 εναπομείναντα ζώα του είδους

Αυτές οι φωτογραφίες παρουσιάζουν τα τελευταία εναπομείναντα ασιατικά λιοντάρια πάνω στη Γη, τα οποία περιφέρονται σε ένα δάσος στην Ινδία.

Ο βραβευμένος φωτογράφος της άγριας φύσης, Uri Golman, συνέλαβε στο φακό του αυτό το σπάνιο είδος στο φυσικό του περιβάλλον, στο άλσος Γκιρ στο δυτικό κρατίδιο του Γκουτζαράτ.

Σήμερα, ο πληθυσμός του ασιατικού λιονταριού δεν ξεπερνάει τα 411 ζώα, μεταξύ των οποίων τα 150 είναι ενήλικα, και ο καθηγητής Luke Hunter ισχυρίζεται ότι μόνη λύση είναι η μετακίνηση τους σε άλλο βιότοπο.

Ο ζωολόγος Ravi Chellam έχει ήδη αναπτύξει σχέδια για τη μετεγκατάσταση του είδους στο Kuno-Palpur Wildlife Sanctuary, στο γειτονικό κράτος Madhya Pradesh.


Ωστόσο, η πολιτειακή κυβέρνηση του Γκουτζαράτ αρνείται να δώσει άδεια για το εγχείρημα. Σύμφωνα με φιλοζωικές οργανώσεις, αυτό συμβαίνει λόγω των υψηλών εσόδων που προκύπτουν από τον τουρισμό στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τα ασιατικά λιοντάρια είναι μικρότερα σε σχέση με εκείνα της Αφρικής, αλλά έχουν μεγαλύτερες τρίχες και πιο πορτοκαλί χρώμα. Σύμφωνα με τους ιστορικούς το συγκεκριμένο είδος μεταφέρθηκε και στο Ιράν, την Ελλάδα και την Ιταλία και χρησιμοποιούταν από τους Ρωμαίους στις μονομαχίες του Κολοσσαίου.

Ωστόσο, η καταστροφή του βιοτόπου τους και η ανεξέλεγκτη λαθροθηρία έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση του πληθυσμού τους.




















http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...