ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

0 Οι 8 τροφές που θεωρούνται υγιεινές αλλά μάλλον δεν είναι...

Επειδή είναι πολύ πιθανό να έχετε πέσει… θύματα παραπλάνησης όσον αφορά κάποιες τροφές, εμείς λύνουμε το μυστήριο και ξεκαθαρίζουμε ποιες από αυτές πιστεύουμε ότι μας κάνουν καλό, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να μας βλάπτουν.

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι προς αποφυγή παρεξηγήσεων: όλες (σχεδόν) οι τροφές είναι καλές – από την άποψη ότι εξυπηρετούν ένα σκοπό-αρκεί να τις καταναλώνουμε με μέτρο και πιο συγκεκριμένα, με το μέτρο που αρμόζει στην κάθε μια. Έχοντας, λοιπόν, αυτό υπόψη, καταλαβαίνετε ότι τις τροφές που θα βρείτε παρακάτω μπορείτε να συνεχίσετε να τις καταναλώνετε, απλώς όχι αλόγιστα. Πρόκειται για τροφές που θεωρούνται υγιεινές, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο «αθώες» όσο πιστεύουμε, απαιτώντας προσοχή στην κατανάλωσή τους. Δείτε, λοιπόν, ποιες είναι αυτές και βάλτε λίγο «φρένο» στη συχνότητα που τις απολαμβάνετε από δω και πέρα.


Σαλάτες: κάποιες αποτελούν θερμιδικές βόμβες
Αν είστε κι εσείς μέσα σε αυτούς που ακούγοντας τη λέξη σαλάτα νομίζουν ότι αυτομάτως χάνουν κιλά και τρέφονται υγιεινά, πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι όλες οι σαλάτες ίδιες, μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Οι σαλάτες που σερβίρονται στα εστιατόρια, για παράδειγμα, ή αυτές που παραγγέλνετε στη δουλειά, το πιθανότερο είναι να περιέχουν πολλή μαγιονέζα, ενώ σίγουρα δεν θα υστερούν σε αλάτι και θερμίδες. Αποφύγετε αυτές με τις σος, τα ζυμαρικά και τα κρουτόν και προτιμήστε την κλασσική πράσινη σαλάτα με ελαιόλαδο ή ακόμη καλύτερα: φτιάξτε τη μόνοι σας.

Δημητριακά πρωινού: γεμάτα ζάχαρη
Κάποια απ’ αυτά περιέχουν τόση ζάχαρη που όποια θρεπτική αξία κι αν είχαν, τη χάνουν. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγχετε προσεκτικά τις ετικέτες προτού αγοράσετε τα δημητριακά του πρωινού σας και να μην επιλέγετε αυτά που περιέχουν λιγότερα από 3 γραμμάρια φυτικών ινών ανά 30 γραμμάρια, στοχεύοντας στα 5 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα και σε όσο το δυνατόν λιγότερη ζάχαρη (να μην ξεπερνάει τα 2 γραμμάρια ανά μερίδα).

Φρουτοχυμοί: χάνουν τις φυτικές τους ίνες
Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο βασίζονται στους χυμούς φρούτων για να ξεδιψάσουν με κάτι υγιεινό και βιταμινούχο. Στην πραγματικότητα, όμως, οι συσκευασμένοι φρουτοχυμοί μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε περιττά κιλά και προβλήματα στα δόντια, καθώς περιέχουν λίγο φρούτο και πολλή ζάχαρη, νερό και πρόσθετα χημικά για γεύση, με τη συνοδεία των συντηρητικών. Ακόμη, όμως, κι αν στύψετε μόνοι σας ένα φρούτο και πάρετε το χυμό του και πάλι δεν λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά του συστατικά, καθώς ο χυμός φρούτου χάνει τις περισσότερες φυτικές του ίνες, ενώ αποδίδει περισσότερες θερμίδες, καθώς παράγεται από περισσότερα από ένα φρούτα. Γι’ αυτό αν έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε ολόκληρο το φρούτο και το χυμό του, το φρούτο είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε.

Αλκοόλ: χωρίς μέτρο βλάπτει
Καμία έρευνα και ειδικός δεν το καταδικάζει, αρκεί να μην ξεπερνάτε τα όρια στην κατανάλωσή του. Ένα ποτηράκι κρασί ή μπίρα την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άντρες αποδεικνύονται ωφέλιμα, αν όμως, ξεπεράσετε κατά πολύ τις συνιστώμενες ποσότητες, τα οφέλη τους γυρνούν μπούμερανγκ και μεταμορφώνουν την κατανάλωση αλκοόλ σε επιζήμια συνήθεια που οδηγεί σε διάφορες παθήσεις και εθισμό.

Γαλακτοκομικά προϊόντα: ανεβάζουν τη χοληστερίνη
Κάποτε θεωρούνταν υγιεινά, σήμερα, όμως, τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερίνη, μεγαλώνοντας τον κίνδυνο για αύξηση των επιπέδων της, ειδικά σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αυτή. Η προσθήκη ουσιών που επιμηκύνει τη ζωή τους ή αλλάζει τη γεύση και την υφή τους σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο, γι’ αυτό βάλτε φρένο στην κατανάλωσή τους και μην τα τρώτε χωρίς περιορισμούς.

Smoothies: προσθέτουν κιλά
Σίγουρα περιλαμβάνονται στις δίαιτες με τις καλύτερες προθέσεις, όμως, όπως και στην περίπτωση των χυμών, τα smoothies ενδεχομένως κρύβουν πληθώρα θερμίδων, μαζί με τη γεύση που σας προσφέρουν. Αν, λοιπόν, τα προσθέσετε στη διατροφή σας, θα πρέπει να «κόψετε» από κάπου αλλού.

Αναψυκτικά light: γεμάτα συντηρητικά και χημικά
Πολλοί πιστεύουν ότι επιλέγοντας τη light βερσιόν αναψυκτικών, γλιτώνουν από ζάχαρη και θερμίδες, κάτι που ίσως ισχύει, αλλά ταυτόχρονα λαμβάνουν υψηλές ποσότητες υποκατάστατων ζάχαρης, όπως ασπαρτάμης, όπως και χημικά συντηρητικά και χρωστικές. Κατ’ επέκταση, πολλοί απ’ όσους καταναλώνουν κατά κόρον τέτοιου είδους αναψυκτικά παρουσιάζουν ανισορροπία στα επίπεδα της ινσουλίνης και του σακχάρου του αίματος, διαταράσσοντας την ισορροπία του οργανισμού τους. Η ασπαρτάμη, συγκεκριμένα, είναι 180 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και έχει συνδεθεί με κατάθλιψη, αϋπνία, νευρολογικές και άλλες παθήσεις.

Προϊόντα με λιγότερα λιπαρά: η επεξεργασία δεν τα κάνει πιο υγιεινά
Το ότι κάποιο προϊόν αναγράφει «χωρίς λιπαρά» ή «με λίγα λιπαρά» δεν σημαίνει ότι είναι πιο ευεργετικό για την υγεία σας. Στην πραγματικότητα, μερικά προϊόντα τέτοιου είδους περιέχουν περισσότερες θερμίδες από την αρχική τους, πλήρη έκδοση, όπως επίσης και γλυκαντικά, σάκχαρα και τεχνητές γεύσεις που έχουν σκοπό να βελτιώσουν τη γεύση τους.

Αυτό που είναι πιο σημαντικό να θυμάστε είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να παρασύρεστε από τις διαφημίσεις ή τις συσκευασίες των προϊόντων. Επιλέξτε τα με βάση τις ετικέτες τους και στη συνέχεια καταναλώστε τα με μέτρο, ανάλογα με την υψηλή ή χαμηλή διατροφική τους αξία.
http://in-fo-stires.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...