ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

0 Η ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ υπέρ του ισλαμικού τεμένους!


Διαβάζοντας τυχαία καμιά φορά ορισμένα άρθρα συμπολιτών μας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, προσωπικά αρχίζω να κατανοώ πολύ καλά ότι η αρχή του προβλήματος – κάθε προβλήματος είτε σε πολιτικό επίπεδο, είτε σε πολιτισμικό, είτε σε οικονομικό κλπ – είμαστε συνήθως εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες και κανείς άλλος έξω από την χώρα μας.
Ας μην παραπονιόμαστε λοιπόν διαρκώς ότι σε όλα μας φταίνε οι άλλοι. Ας μην ρίχνουμε συνεχώς τις ευθύνες σε τρίτους αλλά ας σκύψουμε με σοβαρότητα πάνω από την καθημερινότητα και ας αναλογιστούμε με υπευθυνότητα, με......
αίσθημα πατριωτισμού αλλά και αγάπης, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι για τον τόπο μας και δεν το κάνουμε αλλά και πολύ περισσότερο τι πράττουμε θεωρώντας το καλό, το οποίο μπορεί στην πράξη να αποδειχθεί πραγματικά απειλητικό ή και καταστροφικό.


Πέφτοντας συγκεκριμένα πάνω σε ένα άρθρο μιας Ένωσης Άθεων, με τίτλο “Δελτίο τύπου: κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα” (πηγή: http://union.atheia.gr/?p=1151), αναρωτιέμαι και λυπάμαι φυσικά ταυτόχρονα με όλες αυτές τις σκέψεις που με περιβάλλουν, βλέποντας το πόσο πολύ αδικούμε εμείς οι ίδιοι την πατρίδα μας, άμεσα ο καθένας μας το ίδιο το άτομο του και παράλληλα κάθε συμπολίτη του. Γιατί η πατρίδα μας περιλαμβάνει τα πάντα! Υποστηρίζει αυτή η ένωση την ανέγερση ναών κάθε θρησκείας στη χώρα μας, αρκεί τα έξοδα να γίνονται από τους πιστούς της και αφορμή γι’ αυτό το δελτίο τύπου προφανώς αποτέλεσε και η κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα. Ελάτε δηλαδή στην Ελλάδα όλοι εσείς οι μουσουλμάνοι και χτίστε, αρκεί να πληρώνετε εσείς για το κάθε τζαμί σας. Χτίστε τα στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Υψώστε την ημισέληνο, δεν μας ενοχλεί!

Μάλιστα προχωρώντας ακόμα περισσότερο, θεωρεί δίκαιο μιας και η χώρα μας στηρίζει την πίστη μας ποικιλοτρόπως, η οποία βάσει συντάγματος, παραδόσεων, πολιτισμού αλλά και πάνω από όλα βάσει της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων είναι η επικρατούσα θρησκεία, να στηρίξει οικονομικά και την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους αλλά και κάθε άλλο θρήσκευμα! Αναφέρει συγκεκριμένα στο άρθρο της: «Με δεδομένο ωστόσο το γεγονός ότι το δημόσιο χρηματοδοτεί την Ορθόδοξη Εκκλησία και μόνον αυτήν, το στοιχειώδες αίσθημα δικαίου απαιτεί να κάνει το ίδιο και για τα άλλα θρησκεύματα».

Αυτό το στοιχειώδες αίσθημα δικαίου το έχουν δηλαδή και όλοι οι μουσουλμανικοί λαοί; Δεν υπάρχει σε αυτούς διακριτική μεταχείριση και υπάρχει ίδια αντιμετώπιση προς τα πιστεύω τους και την Ορθοδοξία; Φυσικά και όχι!. Θα ήμασταν πολύ ανόητοι εάν το πιστεύαμε με όσα παρατηρούνται. Άραγε αυτό επιτρέπεται και στην γειτονική Τουρκία, Σαουδική Αραβία ή σε όλες τις άλλες μουσουλμανικές χώρες; Την ίδια νοοτροπία προωθούν εκεί και οι μουσουλμάνοι;


Μάλλον στην προσπάθεια της να “αποδυναμώσει” την πίστη των Ελλήνων και αποχρωματίσει θρησκευτικά την πατρίδα μας αυτή η ένωση – γιατί αυτό είναι ουσιαστικά το πρόβλημα της – , ξεχνά φαίνεται πολύ εύκολα το τι έχει τραβήξει ο Ελληνικός λαός και το τι συνεχίζεται να γίνεται ακόμα και στις μέρες μας σε πολλά σημεία του κόσμου. Ξεχνάει λ.χ. την παράλογη συμπεριφορά και τις βλέψεις της Τουρκίας στον Έβρο και σε άλλα μέρη της χώρα μας. Την κακοπροαίρετη συμπεριφορά της απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Την εξευτελιστική στάση της απέναντι στην Αγία Σοφία και σε τόσα άλλα προσκυνήματα. Το τι περνάει κάθε μουσουλμάνος, όταν θελήσει να αλλάξει την πίστη του, το τι έχουν περάσει αναρίθμητοι Έλληνες μέσα στους αιώνες και το τι περνάει κάθε χριστιανός στις μουσουλμανικές χώρες.
Υποστηρίζει πως η αντίδραση σε αυτό το θέμα είναι εξωφρενική, προκλητική, οξύμωρη και αλαζονική. Εγώ αναρωτιέμαι όμως η δική της στάση πώς μπορεί να περιγραφεί ….

Μετά από το αχαρακτήριστο σκεπτικό μελών της τον περασμένο Σεπτέμβριο να στείλουν Έλληνα μητροπολίτη στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης επειδή αυτός καταδίκασε δημόσια την ενδεχόμενη δημιουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων στην Ελλάδα (πηγή: http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_8558.html), τώρα εκτοξεύουν τους παραπάνω μειωτικούς χαρακτηρισμούς προς τους Έλληνες που διαφωνούν μαζί της. Συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά!

Είπε κάποιος, “Λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει!”. Εμείς – τουλάχιστον κάποιοι – όχι απλά την ξεχνάμε, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε ούτε το σήμερα. 


ΠΗΓΗ 
http://www.apocalypsejohn.com/2012/02/blog-post_3036.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...