ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

0 Ανακαλύφθηκε νέο αμφίβιο στην Ινδία

Ερευνητές - βιολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Delhi ανακάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι σήμερα πλάσμα το οποίο ανήκει στα caecilians (μια ομάδα αμφιβίων χωρίς πόδια που μοιάζουν με σκουλήκια) στην βορειοανατολική Ινδία.

Αυτή είναι η 10η οικογένεια του είδους caecilian που συναντάται και οι ερευνητές της έδωσαν το όνομα «Chikilidae». Δείγματα DNA έδειξαν ότι η οικογένεια αυτή έχει χωριστεί από τους «συγγενείς» της από την Αφρική εδώ και 140 εκατομμύρια χρόνια, όταν η αρχαία ήπειρος Gondwana χωρίστηκε στη σημερινή Ινδία και Αφρική.

Το «Chikilidae» ζει σε δασικά εδάφη, ενώ τα θηλυκά επωάζουν τα μικρά τους για μήνες, χωρίς να τα ταΐζουν. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο «Royal Societ», τα ζώα αυτά ενδέχεται να απειλούνται από την αύξηση του πληθυσμού και από κάποιες μορφές γεωργίας.
Το είδος Caecilians είναι από τα πιο σπάνια είδη αμφιβίων και συναντάται κάτω από το έδαφος ή κάτω από φύλλα που βρίσκονται στο έδαφος.

Ο επικεφαλής της έρευνας Sathyabhama Das Biju δήλωσε: «Ελπίζουμε αυτό το νέο είδος αμφιβίων να δείξει την ανάγκη για νέες έρευνες στην περιοχή. Πρέπει να ξέρουμε τι έχουμε, για να μπορούμε να το σώσουμε».









Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...