ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

0 Υδροξείδιο του αμμωνίου, περιείχαν τα μπιφτέκια των Mc Donald’s

Τζέιμι Όλιβερ – Mc Donald’s: Σημειώσατε 1. Ο σεφ προκάλεσε αναστάτωση όταν αποκάλυψε ότι τα εστιατόρια χρησιμοποιούσαν υδροξείδιο του αμμωνίου (E527).


Η αλυσίδα φαστ – φουντ εστιατορίων McDonald’s άλλαξε τη συνταγή για τα χάμπουργκέρ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από πιέσεις του τηλεοπτικού σεφ Τζέιμι Όλιβερ για αφαίρεση ενός συστατικού βιομηχανοποιημένων τροφίμων, το οποίο ο ίδιος αποκαλεί «ροζ γλίτσα».

Ο Όλιβερ προκάλεσε αναστάτωση στο τηλεοπτικό του κοινό, όταν αποκάλυψε ότι τα
McDonald’s χρησιμοποιούσαν υδροξείδιο του αμμωνίου (E527) προκειμένου να μετατρέψουν λιπαρά απομεινάρια βοδινού κρέατος σε κιμά για τα χάμπουργκέρ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.



«Γιατί ένας λογικός άνθρωπος να θέλει να δώσει στα παιδιά του κρέας γεμάτο υδροξείδιο του αμμωνίου. Το σπουδαίο κοινό των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει άμεσα να κατανοήσει τί κάνει η βιομηχανία τροφίμων» είπε ο σεφ. Έπειτα από μήνες εκστρατείας στη τηλεοπτική του εκπομπή «Jamie’s Food Revolution», τα McDonald’s αποφάσισαν να σταματήσουν τη χρήση της αποκαλούμενης από τον σεφ «ροζ γλίτσας».

Ο Τοντ Μπέικον, διευθυντής του αρμόδιου τμήματος των McDonald’s στις ΗΠΑ, αρνήθηκε ωστόσο ότι η απόφαση της αλυσίδας εστιατορίων είχε σχέση με την εκστρατεία του Όλιβερ. «Η απόφαση να αφαιρέσουμε αυτό το προϊόν από το σύστημα των McDonald’s δεν συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά με την απόφασή μας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια εναρμόνισης των παγκόσμιων προτύπων στα υλικά του ωμού βοδινού. Τα McDonald’s εναρμονίζονται με τα κυβερνητικά προαπαιτούμενα και κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων» είπε.

Ο μικροβιολόγος του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας Τζέραλ Ζίρνσταϊνυποστηρίζει ότι η χρήση του υδροξείδιου του αμμωνίου πρέπει να απαγορευθεί: «Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για βοδινό κιμά και το να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε βοδινό κιμά είναι κάποια μορφή ψευδούς επισήμανσης».


πηγη
 http://www.katohika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...