ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

0 Τα μυστηριώδη αρχαιολογικά χαράγματα σε σχήμα V.

 Μία σειρά από δωμάτια μέσα στο βραχώδες υπόστρωμα του αρχαιότερου τομέα της "Πόλης του Δαβίδ", έφεραν στο φως Ισραηλινοί ανασκαφείς. Σε ένα από αυτά ήρθαν αντιμέτωποι με τρία χαράγματα σχήματος V (στη φωτογραφία),  σχηματισμένα στο ασβεστολιθικό δάπεδο, χωρίς κανένα άλλο εύρυμα στον ίδιο χώρο αυτό που να τους επιτρέπει να τα ερμηνεύσουν.


  " Πρόκειται για παράξενα και μυστηριώδη σχήματα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι ανάλογο", περιορίστηκε να δηλώσει ο Eli Shukron, επικεφαλής των ερευνών διευκρινίζοντας μόνο πως τα χαράγματα έχουν βάθος 5 εκατοστών και μήκος 50 εκατοστών.
  Η συγκεκριμένη ανασκαφή στην Ιερή Πόλη, έχει πέρα από αρχαιολογικές και πολιτικές διαστάσεις, αφού πραγματοποιείται σε σημείο το οποίοι διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι ως την πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους.

 
 Οι αρχαιολόγοι έκαναν ανασκαφές των τειχών που περιέβαλλαν την πηγή Γκιχόν, τη μοναδική πηγή νερού της πόλης, όταν ανακάλυψαν τα συγκεκριμένα δωμάτια. Τα παράξενα χαράγματα χρονολογούνται περίπου 2.800 χρόνια πριν και είναι πιθανό, να είχαν κάποια θρησκευτική χρήση ή να ήταν υποδοχείς κάποιας ξύλινης κατασκευής,
  Το εντυπωσιακό είναι πως κάθε φορά που μία αρχαιολογική ανακάλυψη θεωρείται περίεργη ή άγνωστη, οι επιστήμονες κάνουν τουλάχιστον κάποια υπόθεση για την ταυτότητα ή τη χρήση της. Στην περίπτωση των τριών V,  κανένας αρχαιολόγος δεν μπόρεσε να πει κάτι για τα σύμβολα.
  Το ίδιο μυστηριώδης παραμένει και η χρήση όλου του συγκροτήματος που ανακαλύφθηκε. Η θέση του, κοντά στη μοναδική πηγή νερού της πόλης, υποδηλώνει ότι μάλλον είχε σημαντική χρήση.
  Η παρουσία ενός λίθου που μοιάζει με επιτύμβια πλάκα, σε ένα από τα δωμάτια δίπλα από τα χαράγματα, είναι το μόνο στοιχείο που ίσως φωτίσει το μυστήριο. Τέτοιου είδους λίθοι χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Μέση Ανατολή σε τελετές θρησκευτικές που γίνονταν κυρίως για να τιμήσουν τους νεκρούς. Οι αρχαιολόγοι δεν αποκλείουν να πρόκειται για ενθύμιο των παγανιστικών θρησκειών που οι προφήτες του Ισραήλ προσπάθησαν να εξαφανίσουν.

http://www.pyles.tv/News/arxaiotita-energiakoi-topoi-(1)/three_V.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...