ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

0 Skellig Michael - Ένα ξεχωριστό μοναστήρι στην Ιρλανδία


Τα νησιά Skellig είναι δύο μικρές, απότομες βραχονησίδες και βρίσκονται στη χερσόνησο Iveragh, στην κομητεία Kerry στην Ιρλανδία. 
Το νησί Skellig Michael

Είναι από τα πιο συναρπαστικά μέρη του κόσμου!!
Τα νησιά αυτά είναι γνωστά γιατί εκεί βρίσκεται ένα πρώιμο χριστιανικό μοναστήρι, που έχει χαρακτηριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Το μικρό Skelling
Φωτογραφία  highlander411
Φωτογραφία  Smeets Paul
Το μεγαλύτερο από τα δύο νησιά, που είναι γνωστό και ως Great Skelling ή Skellig Michael, έχει δύο κορυφές σε υψόμετρο 230 μέτρων, πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Εδώ βρίσκεται ένα χριστιανικό μοναστήρι του 6ου αιώνα. Σκαρφαλωμένο στην μικρότερη από τις δύο κορυφές, σε υψόμετρο 160 μέτρων, ατενίζει τον Ατλαντικό ωκεανό.
Φωτογραφία  Ville Korpela
Φωτογραφία  Ville Korpela
Είναι ένα εξαιρετικό και από πολλές απόψεις μοναδικό παράδειγμα πρώιμου θρησκευτικού οικισμού. Προβάλλει, σύμφωνα με την επιτροπή της ΟΥΝΕΣΚΟ, τον ακραίο χριστιανικό ασκητισμό όσο καμιά άλλη τοποθεσία.
Φωτογραφία  Ville Korpela
Φωτογραφία  Skelling Boats
Για 600 χρόνια, από τότε που χτίστηκε, το μοναστήρι ήταν το κέντρο της μοναστικής ζωής για τους χριστιανούς μοναχούς της Ιρλανδίας. Κατά την διάρκεια των χρόνων αυτών, οι μοναχοί ζούσαν ασκητικά και πολλές φορές αντιμετώπισαν τις δυσκολίες της σκληρής ασκητικής  ζωής. 
Το μονοπάτι του Χριστού
Φωτογραφία  Kanchelskis
Φωτογραφία  highlander411
Ο λιτός τρόπος κατασκευής του μοναστηριού δείχνει με ακρίβεια την ασκητική ζωή των Ιρλανδών μοναχών. Οι μοναχοί ζούσαν σε μικρές καλύβες, σαν κυψέλες, (ονομάζονται clochans) που ήταν σκαρφαλωμένες στους σχεδόν κάθετους γκρεμούς. 
Οι καλύβες των μοναχών (clochans)
Φωτογραφία  Kanchelskis
Φωτογραφία  highlander411
Ό,τι έφτιαξαν οι μοναχοί, κατά την διάρκεια των 600 χρόνων, παρέμεινε αναλλοίωτο στο χρόνο, λόγω της δύσκολης πρόσβασης στο νησί.
Οι ανελέητες  επιδρομές των Βίκινγκς ίσως ήταν ο λόγος, εξαιτίας του οποίου οι μοναχοί εγκατέλειψαν το νησί και κατέφυγαν στην ηπειρωτική χώρα.
Φωτογραφία  Skelling Boats
Το γεγονός, ότι οι βραχονησίδες είναι απομακρυσμένες, έχει αποθαρρύνει τους επισκέπτες κι έτσι η τοποθεσία είναι καλά διατηρημένη. Κάθε χρόνο χορηγούνται 13 άδειες και διοργανώνονται επισκέψεις στο νησί, κατά την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου. 
Φωτογραφία  Skelling Boats
Οι επισκέπτες έχουν την μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουν πίσω στους αιώνες και να γνωρίσουν ένα κομμάτι της Ιρλανδικής ιστορίας.
Το Skellig Michael είναι ένα ξεχωριστό μέρος του κόσμου, που αξίζει το σεβασμό και την εκτίμησή μας.
Φωτογραφία   Skelling Boats
Φωτογραφία Skelling Boats

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...