ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

0 Κι όμως ο Άρης είναι πιο φιλικός για τη ζωή, από τη Γη! Ανατρεπτική θεωρία!

Ο πλανήτης Άρης, όχι μόνο διαθέτει συνθήκες πιο ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής από ό,τι η Γη, αλλά είναι και πιο "φιλόξενος" από αυτήν! Η ανατρέπτική θεωρία ανήκει σε ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, οι οποίοι  μελέτησαν και συνέκριναν διάφορες παραμέτρους ανάμεσα στη Γη και στον Άρη (ανάμεσά τους η θερμοκρασία, η ατμοσφαιρική πίεση κ.α). Στόχος της μελέτης να διαπιστώσουν αν και σε τι βαθμό μπορεί ο Άρης να υποστηρίξει μορφές ζωής παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν στον πλανήτη μας.


  Το βασικό συμπέρασμά τους είναι πως, παρά την μέχρι σήμερα κρατούσα άποψη πως ο "κόκκινος πλανήτης" είναι αφιλόξενος για τη ζωή, στην πραγατικότητα έχει σε πολύ μεγαλύτερη έκταση ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής, από τον πλανήτη μας! Τότε... γιατί είμαστε ακόμη εδώ, θα σκεφτεί κάποιος. Γιατί υπάρχει ένα... μικρό πρακτικό προβλημάτακι: τα περισσότερα σημεία του Άρη που μπορούν να υποστηρίξουν την παρουσία ζωής, βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του!
  Αντιθέτως, το περιβάλλον χαμηλών πιέσεων που διαθέτει ο Άρης δεν επιτρέπει την παρουσία του νερού σε υγρή μορφή στην επιφάνεια του και οι θερμοκρασίες που επικρατούν σε αυτήν είναι πολύ χαμηλές- μέσος όρος - 63 βαθμούς Κελσίου.
  Ενώ λοιπόν το "κατοικήσιμο" ποσοστό του "κόκκινου πλανήτη" από τον πυρήνα μέχρι τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας είναι 3% - με το αντίστοιχο ποσοστό για τη Γη να είναι μόλις 1%- οι περισσότερες περιοχές όπου υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη και διατήρηση της ζωής, είναι υπόγειες.
   Εκεί, κάτω από την επιφάνεια του Άρη, υπάρχει αρκετή ζέστη προερχόμενη από το εσωτερικό του ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν και να επιβιώνουν βακτήρια και άλλοι μικροοργανισμοί. " Πρόκειται για την πιο εμπεριστατωμένη μελέτη που έχει γίνει μέχρι σήμερα για το αν και πόσο φιλόξενος είναι ο Άρης- έστω σε μικροβιακό επίπεδο. Αυτό όμως είναι πολύ σημαντικό αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο άνθρωπος αποτελεί προϊόν της εξέλιξης που ξεκίνησε από τη μικροβιακή ζωή. Συνεπώς, η έρευνά μας δεν απευθύνεται σε επιστήμονες που αναζητούν εξωγήινους που κατασκευάζουν διαστημόπλοια. Εκείνοι όμως που ενδιαφέρονται για την απαρχή της ζωής και το πώς μπορεί να γεννιέται η ζωή σε άλλους κόσμους μακριά από τη Γη, αξίζει να ασχοληθούν με τη μελέτη μας", δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Τσάρλι Λαϊινγουίβερ. 

http://www.pyles.tv/News/diastima/mars_life.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...