ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

0 Κρουαζιέρα στην Αλάσκα


 

Ο καλύτερος τρόπος να εξερευνήσει κάποιος την παγωμένη βόρεια Αμερική.





 

 

Η InnerSea Discoveries είναι μια εταιρία που διοργανώνει κρουαζιέρες σε περιοχές του Μεξικό, της Χαβάη και της Αλάσκα. Το Wilderness Discoverer είναι ένα μικρό σκάφος της InnerSea Discoveries με 24 άτομα πλήρωμα και τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 66 επιβάτες. Το μικρό του μέγεθος είναι κατάλληλο για ένα οχταήμερο πέρασμα από το Inside Passage της Αλάσκα, την γεμάτη εκπλήξεις περιοχή ανάμεσα στα Juneau και Ketchikan, διότι του επιτρέπει την έλευση από στενά περάσματα και απομονωμένες περιοχές, προσφέροντας στους επιβάτες μοναδικές ευκαιρίες να δουν από κοντά παγόβουνα, εντυπωσιακά φιόρδ και άγρια ζωή.



 

 

Χαρακτηριστικό της InnerSea Discoveries η έμφαση στην περιπέτεια και την εξερεύνηση. Έτσι, οι οργανωτές είναι πολύ ελαστικοί με το πρόγραμμα, και αναλόγως  με τις συνθήκες και με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, το πλοίο μπορεί να κάνει για παράδειγμα μια έκτακτη στάση ή μπορεί να αποκλίνει λίγο της πορείας του προκειμένου οι επιβάτες να παρατηρήσουν από κοντά φάλαινες ή άγρια ζώα της περιοχής. Συχνά θα ανεβούν ειδικοί ερευνητές και υπεύθυνοι τοπικών προστατευόμενων πάρκων για να τους μιλήσουν για την περιοχή στην οποία βρίσκονται. Οι περισσότεροι από τους κατά καιρούς επιβάτες του Wilderness Discoverer έχουν τουλάχιστον από μία απροσδόκητη ιστορία να διηγηθούν από την εμπειρία τους.


 

Στο πρόγραμμα είναι ενταγμένες και εκδρομές, πεζοπορία στις όχθες, καγιάκ κ.ά. Συν τοις άλλοις όμως, όταν έχεις να κάνεις μόνο με 66 άτομα, είναι ευκολότερο να πραγματοποιηθεί η επιθυμία σου. Έτσι, αν κάποιος ρίξει την ιδέα «πάμε για κανό;» είναι εύκολο να υλοποιηθεί σε λιγότερο από μία ώρα. Το πλήρωμα είναι φυσικά πάντα παρών και με την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων ως πρώτο τους μέλημα, όπως επίσης και με πολλές γνώσεις και απεριόριστο ενθουσιασμό για να μιλήσουν για τη γενεαλογία, τη χλωρίδα και την πανίδα της κάθε περιοχής.



 

 

Το πλήρωμα βέβαια δεν είναι εκεί μόνο για να παρέχει πληροφορίες αλλά και για να τους εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες. Αυτό γίνεται με τον πιο ευγενικό και προσωπικό τρόπο στο Wilderness Discoverer. Κάθε πρωί τους επιβάτες περιμένει ένα πλούσιο πρωινό το οποίο, όπως άλλωστε και όλα τα υπόλοιπα γεύματα της κρουαζιέρας, είναι φτιαγμένο από υλικά που βρίσκει κανείς στην Αλάσκα. Μετά, σειρά έχουν όλες οι δραστηριότητες της μέρας όπως πεζοπορία, καγιάκ, καταδύσεις, jet-boat tours, ψάρεμα, βόλτες με υδροπλάνο και κατασκήνωση σε ένα από τα νησάκια.


 

Όλες οι δραστηριότητες είναι χωρισμένες με βαθμούς δυσκολίας για να μπορεί ο καθένας από τους επιβάτες να βρει αυτή που του ταιριάζει. Φυσικά, όλα αυτά δεν είναι υποχρεωτικά, δηλαδή μπορεί κάποιος να επιλέξει να μην συμμετάσχει και να κάτσει στο κατάστρωμα να διαβάσει το βιβλιαράκι του. Το πλοίο διαθέτει επίσης σάουνα και τζακούζι που κάνουν θαύματα στην αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος μετά από μία μεγάλη και δύσκολη διαδρομή πεζοπορίας για παράδειγμα. Τα βράδια κλείνουν με τους επιβάτες να απολαμβάνουν ενδιαφέρουσες ιστορίες από την Αλάσκα και τον πολιτισμό της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...