ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

0 Το "Ουράνιο Παλάτι" στο διάστημα! Ανήσυχοι οι αμερικανοί...

Ένα μεγάλο άλμα  προς την κατάκτηση του διαστήματος πραγματοποιεί σήμερα η Κίνα. Ο Τιανγκόνγκ-1, που στη μανδαρινική σημαίνει "Ουράνιο Παλάτι", αναμένεται να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη, δίνοντας έτσι το σήμα εκκίνησης για ένα άκρως φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει διαστημικό σταθμό και επισκέψεις επανδρωμένων διαστημοπλοίων μέχρι το 2020.
 Με μήκος 18 μέτρα και βάρος 8,5 τόνους, είναι το πρώτο κινεζικό διαστημικό εργαστήριο που μπορεί να φιλοξενήσει ανθρώπους . Σχεδιασμένο να έχει ζωή δύο ετών το πειραματικό αυτό εργαστήριο, το οποίο τροφοδοτείται από δύο συστήματα ηλιακών συλλεκτών, θα περιμένει το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Σενζού-8, το οποίο θα προσδεθεί σ' αυτό στις αρχές του ερχόμενου χρόνου.


  Αν το εγχείρημα επιτύχει, τα σκάφη θα παραμείνουν ενωμένα επί τρεις εβδομάδες για μια σειρά δοκιμών. Οταν αυτές ολοκληρωθούν, το Σενζού-8 θα αποσυνδεθεί και θα επιστρέψει στη Γη. Στη συνέχεια, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, θα εκτοξευθεί το Σενζού-9, αυτή το φορά επανδρωμένο με δύο ή τρεις ταϊκοναύτες, οι οποίοι θα αποβιβαστούν στο Τιανγκόνγκ-1 εγκαινιάζοντάς το με μια πρώτη σύντομη διαμονή.

  Αν ώς τα τέλη της χρονιάς δεν υπάρξουν προβλήματα και με αυτό το δεύτερο βήμα, ένα δεύτερο πλήρωμα θα σταλεί με το Σενζού-10 και θα παραμείνει περισσότερο. Σε μια από τις δύο αποστολές αναμένεται ότι θα συμμετάσχει και η πρώτη γυναίκα ταϊκοναύτης, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη επιλεγεί και εκπαιδεύεται.
  Θα σταλούν κατόπιν διαδοχικά άλλοι δύο θαλαμίσκοι, οι Τιανγκόνγκ-2 και 3, καθώς και ένας μικρότερος. Ετσι θα ολοκληρωθεί η πρώτη, πειραματική φάση, ώστε να σταλούν μετά οι θαλαμίσκοι που θα παραμείνουν οριστικά στον μεγάλο κινεζικό διαστημικό σταθμό. Ο κινεζικός σταθμός αναμένεται ότι θα γυρίζει για πολλά χρόνια γύρω από τον πλανήτη μας, όπως ο δυτικός ISS ο οποίος έχει τοποθετηθεί σε διαφορετική τροχιά.

  Η κινεζική διαστημική τεχνολογία δεν είναι τόσο προηγμένη όσο των ΗΠΑ ή της Ρωσίας. Η Κίνα τώρα μπαίνει σε διαστημικούς δρόμους που άνοιξαν οι δύο μεγάλες δυνάμεις τη δεκαετία του '60. Η διαστημική της υπηρεσία ανακοίνωσε ότι χρειάστηκαν περί τις 170 τροποποιήσεις στον πύραυλο εκτόξευσης, αλλά και στη βάση του, προκειμένου να επιτευχθούν οι λεπτοί χειρισμοί της πρόσδεσης ενός σκάφους σε άλλο, στο Διάστημα, όπου τα οχήματα τρέχουν με ταχύτητες χιλιάδων χιλιομέτρων την ώρα και μπαίνουν σε ίδιες τροχιές.

  Οι ειδικοί εκτιμούν πάντως ότι η συμμετοχή της Κίνας σε διεθνή διαστημικά προγράμματα αντιμετωπίζει, εκτός από τα τεχνικά, και πολιτικά προβλήματα, καθώς οι ΗΠΑ έχουν σαφείς αντιρρήσεις.

  Με πληροφορίες από www.tanea.gr, http://www.enet.gr/

http://www.pyles.tv/News/diastima/china_palace.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...