ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

0 Σοκολάτα, καλή όσο η γυμναστική!

Είχατε διανοηθεί ποτέ ότι την ώρα που απολαμβάνετε ένα λαχταριστό κομμάτι σοκολάτας το σώμα σας… γυμνάζεται; Και αυτό όχι εξ αιτίας της _ όχι και ιδιαίτερα επίπονης _ «άσκησης» της μάσησης. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η σοκολάτα επενεργεί ευεργετικά στον οργανισμό «τονώνοντας» τους μυς και την καρδιά με τρόπο παρόμοιο με αυτόν της αεροβικής γυμναστικής.
Προτού τρέξετε στο κοντινότερο περίπτερο ή ζαχαροπλαστείο, σας ενημερώνουμε: η σχετική έρευνα έγινε σε ποντικούς και σύμφωνα με τα ευρήματά της, για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα η σοκολάτα πρέπει να είναι μαύρη και να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες. Αν ωστόσο συνδυαστεί με λίγη «προσπάθεια» στον διάδρομο ή στο ποδήλατο, τα οφέλη αυξάνονται θεαματικά...


Perierga.gr - Σοκολάτα, καλή όσο η γυμναστική!
Το μυστικό στην επικατεχίνη
Το «μυστικό» της επιτυχίας της σοκολάτας στην τόνωση των μυών φαίνεται να βρίσκεται στην επικατεχίνη, μια ουσία που βρίσκεται σε ορισμένα φυτά _ μεταξύ αυτών και στο κακαόδενδρο. Αυτή φαίνεται να «πυροδοτεί» στους μυς των πειραματόζωων την παραγωγή μιτοχονδρίων προσφέροντας «έξτρα» ενέργεια στον οργανισμό.
«Η αεροβική άσκηση όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο αυξάνει τον αριθμό των μιτοχονδρίων στα κύτταρα των μυών» εξήγησε ο Μο Μάλεκ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Γουέιν στο Ντιτρόιτ ο οποίος ήταν επικεφαλής της σχετικής μελέτης. «Είδαμε ότι η επικατεχνίνη φαίνεται να επιφέρει την ίδια αντίδραση _ ιδιαίτερα στην καρδιά και τους σκελετικούς μυς».
«Τα μιτοχόνδρια» πρόσθεσε ο ειδικός «παράγουν την ενέργεια που χρησιμοποιείται από τα κύτταρα του οργανισμού. Περισσότερα μιτοχόνδρια σημαίνουν ότι παράγεται περισσότερη ενέργεια και μπορούμε να κάνουμε περισσότερη «δουλειά»».
Σοκολάτα vs άσκηση: 1-1
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Physiology», έγινε σε ποντικούς οι οποίοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες.
Τα πειραματόζωα της πρώτης ομάδας επί 15 ημέρες λάμβαναν καθημερινά δυο δόσεις ενός συγκεκριμένου τύπου επικατεχίνης που βρίσκεται στο κακάο και υποβάλλονταν σε 30 λεπτά άσκησης στον διάδρομο. Αυτά της δεύτερης ομάδας έκαναν μόνο την άσκηση ενώ στην τρίτη ομάδα χορηγήθηκε μόνο επικατεχίνη.
Οπως διαπιστώθηκε τα ζώα στα οποία είχε χορηγηθεί μόνο επικατεχίνη είχαν τις ίδιες επιδόσεις με τα ζώα που έκαναν μόνο άσκηση. Ο δε συνδυασμός των δυο φάνηκε να δίνει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
Οι ερευνητές, οι οποίοι είχαν ως στόχο να διερευνήσουν τρόπους για την αντιμετώπιση της απώλειας της μυϊκής μάζας που επέρχεται με την ηλικία, θεωρούν αυτά τα αποτελέσματα ενθαρρυντικά.
«Φαίνεται ότι η επικατεχίνη σε συνδυασμό με την άσκηση μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό τρόπο θεραπείας εναντίον της γήρανσης των μυών» δήλωσε ο δρ Μάλεκ.
Επόμενο βήμα είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον αυτή η θεραπεία είναι εφαρμόσιμη στον άνθρωπο. «Αυτή τη στιγμή αποτελεί εικασία να πούμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια στους ανθρώπους. Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο ελπίζουμε να εξακριβώσουμε σε μελλοντικές μελέτες».

http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...