ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

0 Giethoorn-ένα χωριό χωρίς δρόμους


Αποκαλείται η "Βενετία του Βορρά" ή ""Βενετία της Ολλανδίας".
Το Giethoorn-ένα χωριό της Ολλανδικής επαρχίας Overijssel. Ιδρύθηκε το 1230μ.Χ.  από πρόσφυγες της περιοχής της Μεσογείου. Έχει 2.600 κατοίκους και είναι ένα παγκοσμίως γνωστό τουριστικό θέρετρο της Ολλανδίας.


Στο παλιό τμήμα του χωριού δεν υπάρχουν δρόμοι και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Σήμερα υπάρχει ένα μονοπάτι για ποδήλατα. Όλες οι μεταφορές γίνονται από το νερό στα πολλά κανάλια του χωριού. 


7,5 χιλιόμετρα με τέτοια κανάλια νερού διασχίζουν το χωριό και ο μόνος τρόπος για να μετακινηθείς είναι από αυτά με βάρκα ή περπατώντας στις περίπου 50 μικρές ξύλινες γέφυρες.


Οι βάρκες κινούνται με ηλεκτρισμό, προκειμένου ο θόρυβος να μην διαταράσσει τη γαλήνη του χωριού. 
Οι περισσότερες από αυτές μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και οκτώ άτομα.
Φωτογραφία  rspeur

Ένα γραφικό και ειδυλλιακό μέρος για ξεκούραστες διακοπές!!

http://aksioperierga.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...