ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

0 Τα «ζωντανά» νησιά του Sudd!

Perierga.gr - Βάλτος Sudd
Το Sudd είναι μια τεράστια βαλτώδης περιοχή στο βόρειο Σουδάν, στην Αφρική. Φυσιολογικά, καταλαμβάνει επιφάνεια που ξεπερνάει τα 30.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά τις χρονιές με αυξημένη βροχόπτωση μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 130.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα!
Το Sudd τροφοδοτείται με νερό από τον Άσπρο Νείλο, έναν από τους δύο ποταμούς (ο δεύτερος είναι ο Μπλε Νείλος), που ενώνονται για να σχηματίσουν το γνωστό Νείλο ποταμό. Τα πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία αυτά νερά κάνουν την περιοχή του βάλτου εξαιρετικά εύφορη με αποτέλεσμα την ανάπτυξη πλούσιας βλάστησης.


Εδώ ζουν και πολλαπλασιάζονται κάποια είδη φυτών οι ρίζες των οποίων δε βρίσκονται στο έδαφος αλλά στο νερό, από το οποίο μπορούν να απορροφούν ότι χρειάζονται. Τα φυτά αυτά επιπλέουν στο νερό και μετακινούνται σε αυτό, σχηματίζοντας πολλές φορές ολόκληρα νησιά. Το μέγεθος και η πυκνότητα των φυτών που σχηματίζουν τα «ζωντανά» αυτά νησιά είναι τόσο μεγάλα που τους δίνουν τη δυνατότητα να αντέχουν το βάρος αρκετά μεγάλων ζώων (όπως αντιλόπες) και ανθρώπων.

Perierga.gr - Βάλτος Sudd
Perierga.gr - Βάλτος Suddphotos by link
http://perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...