ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

0 Μετά τα κρασιά και την φάβα πήρε σειρά για ΠΟΠ και το τοματάκι της Σαντορίνης

Σειρά για αναγνώριση ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προϊόν από την Ε.Ε. έχει πάρει το τοματάκι Σαντορίνης, όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης «Ασύρτικο, Φάβα, Τοματάκι, η Τριλογία της Θηραϊκής γης» που πραγματοποίησε η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων την Πέμπτη 5 Μαΐου στην Αθήνα. Στόχος της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη και η προβολή των τριών βασικών προϊόντων της Σαντορίνης και η συμβολή τους στην καθιέρωση του νησιού ως «Γαστρονομικός Προορισμός».
 
Η τριλογία της Θηραϊκής γης, δηλαδή το Ασύρτικο, η Φάβα και το Τοματάκι, είχαν την τιμητική τους, αφού αναλύθηκε η μοναδικότητα, η ποιότητα και ο ρόλος τους τόσο για την τουριστική προβολή όσο και για την οικονομία του νησιού. Ξεχωριστή παρουσίαση είχε η ...
Φάβα Σαντορίνης λόγω  της πρόσφατης αναγνώρισής της ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π).
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων κ. Μάρκος Καφούρος, ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν, που ήταν και ο συντάκτης του φακέλου για την αναγνώριση της φάβας ως προϊόν Π.Ο.Π. και ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης που «ταξίδεψε» τους παρευρισκόμενους με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στις γεύσεις της Σαντορίνης.

«Η Σαντορίνη είναι τα προϊόντα της και οι άνθρωποί της που τα καλλιεργούν», ήταν το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης κατά την οποία απευθύνθηκε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να γνωρίσει το νησί μέσα από αυτά. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι απόλαυσαν πρωτότυπα εδέσματα με βάση την φάβα και το τοματάκι Σαντορίνης.

Τα προϊόντα της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων δηλαδή οι οίνοι “SantoWines” Ασύρτικο, Νυχτέρι, Vinsanto και τα παραδοσιακά προϊόντα “Santo”, ο μοναδικός τοματοπολτός τριπλής συμπύκνωσης, η σάλτσα με Vinsanto, το προδόρπιο Σαντορινιάς Τομάτας κ.α είναι υψηλής ποιότητας (premium). Διατίθενται σε πολλά καταστήματα σε όλη τη χώρα, ενώ ήδη πραγματοποιούνται εξαγωγές σε ευρωπαϊκές χώρες και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η ενδυνάμωση των εξαγωγών αποτελεί κύριο στόχο της Ένωσης.

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων είναι μια Ένωση πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 1.100 μέλη. Έχοντας ως όραμα 4 βασικές αρχές 
«Συλλογικότητα – Αυθεντικότητα – Ποιότητα – Αειφόρος Ανάπτυξη», εκπροσωπεί όλους τους αγρότες του νησιού,  δεσμεύεται να παράγει αυθεντικά Σαντορινιά προϊόντα υψηλής ποιότητας, σεβόμενη την παράδοση του νησιού, υπερασπιζόμενη το μοναδικό οικοσύστημα της Σαντορίνης και την αειφόρο ανάπτυξή του.

Κατά την τελευταία 5ετία έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά, παρέχοντας σημαντικά κίνητρα στα μέλη της, μέσω της μεγάλης αύξησης της αξίας των προϊόντων και της άριστης διάθεσης και αξιοποίησης τους. Η Ένωση απέδειξε ότι η Σαντορίνη μπορεί να αποτελέσει κορυφαίο παγκόσμιο προορισμό, όχι μόνο για την φυσική ομορφιά της, αλλά και για τους ανθρώπους, τα προϊόντα και την τοπική γαστρονομία της.

Για περισσότερα:
Δείτε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του προέδρου της Ένωσης, σε doc μορφή,εδώ:
Δείτε την παρουσίαση τουκ. Σέρκο Χαρουτουνιάν, σε ppt μορφή,εδώ:
http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...