ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

0 Παράξενα σύμβολα στη Θεσσαλονίκη

Συγγραφέας:Πολυμέρου Γεώργιος - Κουμαρτζής Νικόλαος


'Aγνωστα Σύμβολα στις Πόλεις.
Συχνά παραπονούμαστε ότι η καθημερινότητα της πόλης είναι τετριμμένη, ότι σε εγκλωβίζει και σε αναγκάζει να ζεις σε ένα ατέρμονο κύκλο τρομακτικά όμοιων ενεργειών. Συχνά ακούω φίλους και συνεργάτες να παραπονιούνται ότι "γιατί να μην υπάρχουν κοντά μας τα μυστήρια για τα οποία διαβάζουμε, ή η μαγεία που υπάρχει στα μυθιστορήματα;"..

Και όμως.. υπάρχουν κοντά μας! Απλά δεν έχουμε μάθει να τα παρατηρούμε, να προσέχουμε τις διαφορετικές γωνιές της πόλης ή του τόπου μας. Δεν χρειάζεται μήτε ειδικά όργανα μήτε εξιδεικευμένες γνώσεις για να τα ανακαλύψεις.. απλά όρεξη και υπομονή, μιας και τα πραγματικά "μυστήρια" είναι αθέατα για την πλειονότητα των ανθρώπων(αλλιώς δεν θα ήταν μυστήρια).


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα μικρά "μυστικά σύμβολα" που συναντήσαμε σε ένα από τα οδοιπορικά της ομάδας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας ίσως να σας αποδείξουμε τους ισχυρισμούς μας.

Το μυστήριο υπάρχει γύρω μας.. ακόμα και στα πιο συνηθισμένα σημεία. Το μόνο που χρειάζεται είναι παρατηρητικότητα και όρεξη για αναζήτηση.. α, και μία φωτογραφική μηχανή για να μοιραστείτε τα μυστικά που θα ανακαλύψετε!


Τεκτονική Στοά Θεσ/νίκης (Οδός Φιλικής Εταιρίας, 24).


'Αποψη της Τεκτονικής στοάς, όπως τη συναντάς ανεβαίνοντας τη Φιλικής Εταιρίας από Τσιμισκή προς Εγνατία.


'Αποψη της Τεκτονικής στοάς, όπως τη συναντάς ανεβαίνοντας τη Φιλικής Εταιρίας από Τσιμισκή προς Εγνατία.


Η είσοδος της Τεκτονικής στοάς από την πλευρά της οδού Φιλικής Εταιρίας.


Τα κυριότερα τεκτονικά σύμβολα που συναντάς σε κάθε στοά, ο διαβήτης και ο ήλιος. Εδώ, στη θύρα της εισόδου της στοάς της Θεσσαλονίκης.


Επιγραφή κοντά στην είσοδο της στοάς, αναφέρει την ταυτότητα του ιδρύματος.


Κρυμμένα πρόσωπα σε τοίχους(Οδός Φιλικής Εταιρίας, 21).


Το κτίριο και ο τοίχος που φέρει πάνω του το εν λόγω πρόσωπο. Σχεδόν κανένας από τους εκατοντάδες πεζούς που περνάνε από αυτό το σημείο καθημερινά δεν έχει προσέξει την ύπαρξη του.
Το "κρυμμένο" πρόσωπο από κοντά.


Μορφές- παρατηρητές σε εγκαταλελειμμένα σπίτια.
Εξωτερικές απόψεις της παλαιάς οικίας, στην οδό Βασ. Όλγας.

Διάφορες μορφές, άλλες γαλήνιες άλλες οργισμένες, παρατηρούν την πολυσύχναστη οδό από τους τοίχους του νεκρού σπιτιού.


Ο 'Αγγελος της Τσιμισκής (Γωνία Τσιμισκή με Καρ. Ντηλ).


Εξωτερική άποψη της γωνιακής πολυκατοικίας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην πρόσοψη της οποίας υπάρχει ανάγλυφος ένα άγγελος με με ανοικτά διάπλατα τα φτερά του.


Η φτερωτή φιγούρα από κοντά.

Ο Σταυρός των Αρμενίων(Οδός Τσιμισκή, 119).
Ο "Σταυρός των Αρμενίων" αποτελεί ένα μνημείο που στήθηκε από το έθνος των Αρμενίων προς τιμήν της βοήθειας που είχε στήλει παλαιότερα η Ελληνική κυβέρνηση. Εκτός όμως από το σταυρό, φέρει διάφορα και ποικίλα σύμβολα, μερικά εκ των οποίων μπορουν να ερμηνευτούν και πέρα του συμβατικού τρόπου οδηγώντας σε "περίεργα" συμπεράσματα.


Αρχαίοι Μύθοι και Σύμβολα(Γωνία οδών Ευζώνων και Στρατού).
Πρόσοψη του κτιρίου του ΟΚΑΝΑ Θεσ/ νίκης, η οποία φέρει πληθώρα μυθολογικών στοιχείων και συμβόλων.


Ανάμεσα σε άλλα συναντάμε μορφές κενταύρων και λεόντων.


Δράκοι και Λέοντες (Παραλιακή οδός, μεταξύ Μακεδονία Palace και Ναυτικού Ομίλου Θεσ/νίκης).
Το μνημείο που έστησε η Κορεατική κυβέρνηση(;!) προς τιμήν Ελλήνων που συμμετείχαν σε πολεμικές συρράξεις στο πλευρό της.
[Ζητούμε συγγνώμη για το προφανές λάθος στην εν λόγω λεζάντα(έγραφε "Ιαπωνική" αντί "Κορεατική"), το οποίο έγινε κατ' όπιν παραδρομής και δίχως δόλο. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.]Λέοντες, δράκοι, ήλιοι, έως και τα σύμβολα των 4 στοιχείων της δημιουργίας συναντάμε(στη φωτό "πυρ" και "ύδωρ").
http://www.explorers.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...