ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

0 Huzhu - Το πιο κεκλιμένο κτήριο του κόσμου

Όλοι θα έχετε ακούσει για το Σινικό Τείχος της Κίνας ή για την απαγορευμένη πόλη. Αλλά πόσοι γνωρίζουν ότι η Κίνα έχει τον δικό της κεκλιμένο πύργο; Σε μια βουνοπλαγιά, 25 μίλια έξω από τη Σαγκάη είναι ένας πύργος 900 χρόνων που θα μπορούσε να είναι το πιο κεκλιμένο κτήριο του κόσμου.Είναι η παγόδα Huzhu στο χωριό Tianma και χτίστηκε το 1079 - πολύ πριν από τον διάσημο κεκλιμένο πύργο της Πίζας, στην Ιταλία. Χτίστηκε από τον Gen Zhou Wenda σαν χώρο ανάπαυσης για τα 5 λείψανα του Βούδα που δόθηκαν ως ανταμοιβή στον αυτοκράτορα Song Gaozong, αλλά από την αρχή άρχισε να γέρνει. "Μέρος του οικοδομήματος στηρίχτηκε σε βράχο, ενώ ένα άλλο σε λάσπη," εξηγεί ο Yang Kun, ο οποίος έχει μελετήσει την ιστορία της παγόδας. Προσθέτει ότι οι παγόδες που γέρνουν δεν είναι ασυνήθιστες στην περιοχή.
Το 1788 επίσης, οι χωρικοί πυροδοτούσαν πυροτεχνήματα πάρα πολύ κοντά στον πύργο, καίγοντας την ξύλινη υποδομή του, επιδεινώνοντας έτσι το πρόβλημα.
Αλλά και τον 19ο αιώνα, υπήρξαν φήμες για ένα θησαυρό που ήταν κρυμμένος στην παγόδα και έτσι οι χωρικοί προσπάθησαν να σκάψουν για να τον βρουν, αφήνοντας μια μεγάλη τρύπα στη βάση του, αποσταθεροποιώντας περαιτέρω τη δομή.
Μια προσπάθεια σταθεροποίησης που έγινε στη δεκαετία του '80, σταθεροποίησε τον πύργο σε μια γωνία 6,87 μοιρών. Πολύ περισσότερο δηλαδή από αυτόν της Πίζας που είναι 3,97, αλλά και από το καμπαναριό της εκκλησίας Suurhusen στη Γερμανία, το οποίο γέρνει με κλίση 5,19 μοιρών και είναι στο βιβλίο Guiness ως το πιο κεκλιμένο κτήριο του κόσμου.


image

by SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...