ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

0 Σαν σήμερα το 1912: Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τη Ρόδο

KASTRO_-_APO_XRHSTO Σαν σήμερα το 1912: Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τη Ρόδο από τους Οθωμανούς.

Γενικός αρχηγός του σώματος κατοχής ο αντιστράτηγος Ιωάννης Αμέλιο. Μάζεψαν τα όπλα από τους Τούρκους και τους Εβραίους, έπιασαν το νομάρχη Σουχπί βέη και άλλους υπαλλήλους που είχαν καταφύγει στα Μαριτσά, τους έβαλαν σ' ένα πλοίο μαζί με τους αιχμάλωτους στρατιώτες και τους έστειλαν στην Ιταλία.


 Διόρισαν μισθωτό Δήμαρχο Ρόδου τον Σάββα Παυλίδη, δικηγόρο, που είχε εκλεγεί πριν την κατοχή, όταν ήταν η τουρκική εξουσία ακόμη, μουδίρη Λίνδου διόρισαν τον Ι. Μακρή και της Καστέλλου τον Αντώνη Κινδυλίδη, δημοτικό γιατρό τον Ι. Στεφάνου και γραμματέα του Δήμου τον Ε. Ιατρίδη.
 1912

Την εποχή εκείνη στη Ρόδο υπήρχαν αμαξιτοί χωματόδρομοι, στενοί, μόνο ως τα Τριάντα, Κρεμαστή και Παραδείσι, από τους οποίους περνούσαν άμαξες και κάρρα. Στα άλλα χωριά η συγκοινωνία γινόταν με πρωτόγονα μέσα, μουλάρια, γαϊδούρια, άλογα, από μικρά και δύσκολα σε πολλά μέρη μονοπάτια.
Σύνταξη: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΥΣΤΙΛΙΑΔΗΣ

http://www.cityofpetaloudes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...