ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

0 ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ : ΠΩΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΦΙΡΜΕΣ!!!

Apple LogoΟ Σαίξπηρ κάποτε είπε, "Τι σημασία έχει ένα όνομα?". Πόσο αγνοούσε ότι επρόκειτο να εισέλθουμε στην εποχή των επιχειρήσεων όπου θα υπήρχε πλημμύρα από φίρμες και λογότυπα....

Με την εξέλιξη της ιδέας φίρμας, τα πάντα πωλούνται κάτω από ένα όνομα και ένα ενδιαφέρον σχεδιασμένο λογότυπο. Δεν αγοράζουμε παπούτσια, αλλά, Nike και Adidas. Πλέον δεν πίνουμε νερό, αλλά επιλέγουμε να πιούμε γνωστές εμφιαλωμένες φίρμες. Δεν τρώμε χάμπουργκερ, αλλά αγοράζουμε ένα από αυτά τυλιγμένο στο χαρτάκι με το σήμα των McDonalds.

Είμαστε εξοικιωμένοι  στο να ερμηνεύουμε ακρώνυμα μόλις τα ακούμε. Αλλά στο τέλος είναι σύνηθες να μην είναι αυτό που αρχικά μας ήρθε στο μυαλό. Όπως η CISCO, δεν είναι κατι τυχαίο σαν όνομα, αλλά προέρχεται από το San Francisco.


Μερικές φορές οι γνωστές φίρμες κρύβονται πίσω από πολύ παράξενες ιστορίες.




 

1. Google – Το όνομα που δόθηκε κατα λάθος:


Ναι, ακόμη και η  Google Inc μπορεί να κάνει λάθη. Στην πραγματικότητα το όνομά της προήλθε από ένα τύπο. Αρχικά το όνομά της ήταν "Backrub", το όνομα της εταιρίας αργότερα έγινε "Googol", μια λέξη που αναπαριστά τον αριθμό 1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά. Το όνομα τελικά γράφτηκε κατά λάθος ως "Google" το 1998 και από τότε έμεινε έτσι.
Apple Logo


 

2. Apple – Η έμπνευση:


Φανταστείτε  την  διάσημη ιστορία της  Apple, με το διάσημο λογότυπο Apple. Αν και το όνομα και το  λογότυπο  δεν έχουν και τόσο μεγάλη συνάφεια με τον σκοπό της επιχείρησης, έχουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Το μήλο(Apple) θεωρείται ότι είναι το φρούτο που προέτρεψε  τον Ισαάκ Νεύτων να ανακαλύψει την βαρύτητα. Έτσι το μήλο(Apple) για την εταιρία Apple  είναι η έμπνευση  για συνεχείς ανακαλύψεις και υλοποιήσεις.
Apple Logo


 

3. Adidas- Δεν είναι αυτό που νομίζουμε:


Αν μιλήσουμε ειλικρινά, πόσοι από εμάς γνωρίζουμε πραγματικά το νόημα της φίρμας Adidas? Είναι σίγουρο ότι μας περνάει από το μυαλό All Day I Dream About Sports”(όλη την ημέρα σκέφτομαι τα sport) σωστά? Λοιπόν δεν είναι έτσι. Το  όνομα της Adidas προήλθε από τον ιδρυτή της Adolf (Adi) Dassler..
CISCO Logo


 

4. Adobe Systems – Ο ποταμός:


Η Adobe, ο δημιουργός αυτού του εκπληκτικού software που βλέπουμε να χρησιμοποιείται  παντού, πήρε το όνομά του από τον ποταμό  Adobe Creek, που έτρεχε πίσω από το σπίτι του συν-ιδρυτή της,   John Warnock.
Google Logo


 

5. Caterpillar – Η ομοιότητα:


Η εταιρία  Caterpillar ήταν αρχικά η συνένωση μεταξύ των εταιριών  Holt Tractor Co. and Best Tractor Co. το 1925. Ένας φωτογράφος της εταιρίας  κάποια στιγμή αναφώνησε δυνατά πάνω από ένα ελκυστήρα κορμών δένδρων, ότι  φορτηγά αυτά μοιάζουν με την κάμπια(Caterpillar) στο τρόπο που  κινούνται στο έδαφος. Έτσι το όνομα ήρθε στην ζωή και παρέμεινε από τότε.
Hewlett Packard Logo


 

6. Coca-Cola – Τα συστατικά:


Μία από τις μεγαλύτερες φίρμες  του  κόσμου. Το όνομά της  Coca-Cola  προήλθε από τα φύλλα της  κόκας  και τους καρπούς  της  που χρησιμοποιούνται για την γεύση της. Ο κατασκευαστής της Coca-Cola, ο John S. Pemberton άλλαξε το ‘Κ΄ της  kola σε ‘C’ για να κάνει το όνομα εύηχο και αξιοπρεπές.
Mercedes Logo


 

7. Hotmail – HoTMaiL:


Το όνομα "Hotmail" επιλέχτηκε μεταξύ πολλών που είχαν την κατάληξη "-mail". Καθότι βασιζόταν σε HTML – την γλώσσα που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ιστοσελίδων,  για να δοθεί  ιδιαίτερη έμφαση σ’ αυτό, το αρχικό λογότυπο ήταν ανάμικτο με κεφαλαία και μικρά γράμματα "HoTMaiL". Αργότερα αλλάχτηκε σε Hotmail.
Pepsi Logo


 

8. IKEA – Το σύνθετο όνομα:


Το ακρωνύμιο IKEA έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Είναι ο συνδυασμός  από τα αρχικά του σουηδού ιδρυτή της  Ingvar Kamprad συν τα πρώτα γράμματα του της ιδιοκτησίας και του χωριού που μεγάλωσε. Αυτό κατέληξε στο  Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd, το γνωστό σε όλους IKEA.
Pepsi Logo


 

9. Mercedes – Το κοριτσάκι του μπαμπά:


Πολλοί πιστεύουν ότι ξέρουν τι σημαίνει το λογότυπο της Mercedes Benz. Αλλά η διάσημη φίρμα αυτοκινήτων πήρε το όνομά της  από την κόρη του Emil Jellineks, την Mercédès Jellinek. Ο  Emil Jellineks ο σχεδιαστής  της  μηχανής  της γνωστής φίρμας  μαζί με τους γνωστούς  Wilhelm Maybach και  Gottlieb Daimler και επίσημα έχει πάρει το όνομα της κόρης του. Το Mercedes ήταν το υποκοριστικό όνομα της κόρης του.
Intel Logo


 

10. Häagen-Dazs – Ξενικό όνομα:


Όχι παιδιά .. το όνομα δεν προήλθε από την Γερμανική γλώσσα και την Σκανδιναβική επειδή είναι έτσι. Απλώς είναι δύο κατασκευασμένες λέξεις για να δείχνουν Σκανδιναβικές στα μάτια μας. Αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ονοματοθεσίας για να φαίνεται ως ξένη φίρμα. Ο ιδιοκτήτης Mattus  είχε την ιδέα ότι οι Δανία φημίζεται για τα γαλακτοκομικά προϊόντα της  και  θα είχε θετική εικόνα στις Ηνωμένες  Πολιτείες.
Intel Logo


 

11. Nike – To σήμα της Νίκης:


Εντάξει το λογότυπο της ΝΙΚΕ σχεδιάστηκε το ’35, παρόλα αυτά ταιριάζει με το όνομα της. Η εταιρία υιοθέτησε το όνομά της «ΝΙΚΕ» - από την Ελληνίδα Θεά της Νίκης.  Γι αυτό δεν είναι περίεργο που η ΝΙΚΕ υιοθέτησε ένα λογότυπο που αναπαριστά το σήμα της νίκης.
Sony Logo


 

12. Toyota – The Lucky Charm:


Παρόλο που το όνομα της προήλθε από τον ιδρυτή της Sakichi Toyoda, αλλάχτηκε εξαιτίας ενός διαγωνισμού λογότυπου για την εύρεση ενός εύηχου ονόματος. Το όνομα αποτυπώθηκε σε οκτώ  ιαπωνικά γράμματα, ένας αριθμός που πιστεύεται ότι είναι τυχερός στην Ιαπωνία.

Yahoo! Logo



Πηγή : logoblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...