ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

0 City Car με βούλα ελληνική !!!

 Μια ομάδα ερευνητών στις Ηνωμένες Πολιτείες - μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες αρχιτέκτονες - οραματίζεται μια σύγχρονη πόλη χωρίς βενζινάδικα, καυσαέριο και μποτιλιαρίσματα.

Η οικολογική λύση που προτείνουν ονομάζεται «City Car» Project: ένα δίκτυο ενοικίασης διθέσιων ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή αλλιώς ένα αυτοκίνητο εκεί που το χρειάζεσαι, τη στιγμή που το χρειάζεσαι. Δείτε το City Car εν κινήσει.

«Θυμίζει το σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων Velib στη Γαλλία», λέει ο Δημήτρης Παπανικολάου, ένας από τους έξι ερευνητές της ομάδας «Smart Cities» στο Media Lab του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT). Η τιμή ενοικίασης ενός City Car δεν ξεπερνά την αξία μιας μέσης διαδρομής στην πόλη με ταξί και στόχος της ομάδας -υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα και ερευνητή Κεντ Λάρσον- είναι και να ελαχιστοποιήσουν την είσοδο ιδιωτικών οχημάτων στα κέντρα των πυκνοκατοικημένων πόλεων.

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΤΑΧΥΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

«Η ιδέα παραπέμπει στα καροτσάκια που χρησιμοποιούμε για τις αποσκευές στο αεροδρόμιο», λέει ο κ. Παπανικολάου. Σταθμοί 
φόρτισης των αυτοκινήτων θα τοποθετούνται σε διάφορα σημεία των πόλεων, ώστε να δημιουργηθεί ένα αστικό δίκτυο που θα συμπληρώνει τα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Oι χρήστες απλά θα παίρνουν το πλήρως φορτισμένο όχημα που θα βρίσκεται μπροστά σε κάποιον σταθμό και θα το επιστρέφουν στον πιο κοντινό στον προορισμό τους».

O ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Το City Car κάνει μανούβρες σε πολύ μικρούς χώρους και «σφηνώνει» σε μικροσκοπικές θέσεις πάρκινγκ χωρίς να κάνει όπισθεν. Έχει ηλεκτρικούς κινητήρες, πλήρως ενσωματωμένους στους τροχούς, και συστήματα ανάρτησης, που ονομάζονται «Wheel Robots».

Τα Wheel Robots εκμηδενίζουν την ανάγκη ύπαρξης εξαρτημάτων όπως κεντρικός κινητήρας, κιβώτιο ταχυτήτων και διαφορικό και ελέγχουν τους τροχούς δίνοντάς τους τη δυνατότητα στροφής 90 και 120 μοιρών κατά την κίνηση.
 


http://demi-zouzounews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...