ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

0 Τάρτα μήλου ... και στην κορφή μπισκότο!


Υλικά για μια ταρτιέρα 30cm:

Για τη ζύμη:
200 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:
4 μήλα κόκκινα
1 κουταλιά βούτυρο
100 γρ σταφίδες
100 γρ καρύδια τριμμένα
Κανέλα
1 πακέτο μπισκότα Digestive


Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο, όπως είναι κρύο από το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια.

Ζυμώνουμε με τα χέρια καλά, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ομοιογενή.
Την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.


Μετά το μισάωρο, την απλώνουμε με τα χέρια μας στον πάτο της ταρτιέρας,
προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος και να καλύψουμε και τα πλαϊνά κατά το ήμισυ.

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη
και απλώνουμε στην επιφάνεια φασόλια (ή ρύζι).

 Την ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε την μεμβράνη και τα φασόλια
(κρατάμε τα φασόλια για μελλοντική χρήση).

 Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι
και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο λιωμένο, την κανέλα και τα καρύδια.

Τρίβουμε και τα μήλα στο μούλτι.
Αδειάζουμε τα μήλα πάνω στην τάρτα και από πάνω τις σταφίδες.

 Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα το μπισκότο.

 Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.

 Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα, πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...