ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

0 Η εκδίκηση των χάκερ

Μαρίνα Χατζηδημητρίου

Η απόφαση των τραπεζών να παγώσουν τους λογαριασμούς του ιδρυτή του Wikileaks Τζουλιάν Ασάνζ και να σταματήσουν κάθε χρηματοδότηση έχει κινητοποιήσει ομάδα χάκερ με την ονομασία "Anonymous" οι οποίοι στέκονται στο πλευρό του Ασάνζ εξαπολύοντας επιθέσεις.
Νεότερο θύμα φαίνεται πως έπεσε η.....
ιστοσελίδα της τράπεζας Μastercard η οποία έχει πέσει. Η MasterCard International και η Visa διέκοψαν κάθε έμβασμα που προορίζεται για τη WikiLeaksν ενώ ο εκπρόσωπός της Κρις Μοντέιρο δικαιολόγησε την απόφαση επικαλούμενος την παράνομη φύση της.... δραστηριότητας της WikiLeaks.
"Oι κανονισμοί της MasterCard απαγορεύουν στους πελάτες της να συμμετέχουν, να διευκολύνουν, έμμεσα, ή άμεσα, κάθε παράνομη δραστηριότητα" τόνισε χαρακτηριστικά.
Τις προηγούμενες μέρες μπήκε στο στόχαστρό τους η Ελβετική τράπεζα PostFinance η οποία μετά την απόφασή της να σταματήσει κάθε δωρεά με τον ιστότοπο την έφερε αντιμέτωπη με τα πυρά των χάκερ προκαλωντας προβλήματα στην πρόσβαση των χρηστών σε αυτές ( DDos attacks). Έτσι από την επίθεση στο Payal διακόπηκε για 6 ώρες η λειτουργία της ιστοσελίδας.
Η ελβετική τράπεζα Postfinance ανακοίνωσε πως έκλεισε τον λογαριασμό του Ασάνζ λόγω "λανθασμένων στοιχείων που αφορούν τον τόπο κατοικίας του". Από την άλλη πλευρά, σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν τα wikileaks αναφέρεται πως ο Τζουλιαν Ασάνζ έχασε μέσα σε μια μόνο εβδομάδα 100.000 ευρώ με το "πάγωμα" που επέβαλλε το σύστημα PayPal στην χρηματοδότηση του site.
Οι Anonymous αποκαλούν την επιχείρησή τους "Operation Payback" και επιτίθενται σε όσες επιχειρήσεις έχουν σταματήσει τις δοσοληψίες με το Wikileaks.
Μάλιστα, σύμφωνα με μέλος της οργάνωσης έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον 507 παρόμοιες ιστοσελίδες με το Wikileaks.

NEWS247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...