ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

0 ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΑΛΛΟ 1,25 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.ΚΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΟΣΤΟΣ

Στο 1,25 δισ. ευρώ υπολογίζεται το «ψαλίδισμα» των δαπανών για την Υγεία, σύμφωνα με το Μνημόνιο, ενώ η προβλεπόμενη εξοικονόμηση στον τομέα της Υγείας θα είναι 0,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ). Συνολικά προβλέπεται περαιτέρω μείωση 900 εκατ. ευρώ στη φαρμακευτική δαπάνη των Ταμείων και 350 εκατ. στην αντίστοιχη των νοσοκομείων, μαζί με τα λειτουργικά. Επίσης, από τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων στα πολυτεκνικά επιδόματα αναμένεται εξοικονόμηση περίπου ...150 εκατ. ευρώ.

Ναι μεν οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία που εφαρμόστηκαν το 2010 έχουν αρχίσει ήδη να αποδίδουν σημαντικά αποτελέσματα, όπως αναφέρει, κυρίως όσον αφορά τις δαπάνες για τα φάρμακα, αλλά σύμφωνα με το Μνημόνιο απαιτείται επιπλέον «ψαλίδισμα» των δαπανών. Οπως σημειώνεται η χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα πληρώνει υψηλότερη τιμή για τις υπηρεσίες υγείας που απολαμβάνει και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ειδικότερα, το Μνημόνιο ζητεί τη λήψη μέτρων για να διασφαλιστεί ότι τουλάχιστον το 50% του όγκου των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται από τα δημόσια νοσοκομεία μέχρι το τέλος του 2011 θα αποτελείται από γενόσημα φάρμακα και από φάρμακα των οποίων η πατέντα έχει λήξει. Καθίσταται μάλιστα υποχρεωτική η προμήθεια φαρμακευτικών σκευασμάτων απ' όλα τα δημόσια νοσοκομεία με κριτήριο τη δραστική ουσία.

Στο υπουργείο η τιμολόγηση

Επίσης, μεταφέρεται η ευθύνη της τιμολόγησης των φαρμάκων από τον ΕΟΦ στο υπουργείο Υγείας, με σκοπό τον εξορθολογισμό των συστημάτων αδειοδότησης και τιμολόγησης φαρμάκων καθώς και του συστήματος επιστροφής χρημάτων στους ασφαλισμένους για φαρμακευτικές δαπάνες. Παράλληλα:

Μειώνει το περιθώριο κέρδους των φαρμακείων στις τιμές λιανικής πώλησης, είτε άμεσα με μείωση στο 15-20%, είτε έμμεσα με τη θέσπιση ενός συστήματος εκπτώσεων για τα φαρμακεία για πωλήσεις πάνω από ένα προκαθορισμένο όριο.

Παράλληλα μειώνει κατά το 1/3 τουλάχιστον το περιθώριο κέρδους των εταιρειών χονδρικής που διανέμουν φαρμακευτικά προϊόντα από τον Ιανουάριο.

Μέχρι το 2ο τρίμηνο της νέας χρονιάς ορίζονται εσωτερικοί ελεγκτές σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία, ενώ η κυβέρνηση ξεκινά τη δημοσίευση μηνιαίων στοιχείων για τις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης των κύριων Ταμείων κοινωνικής ασφάλισης. Συγκεκριμένα προβλέπεται η μεγαλύτερη εξίσωση των Ταμείων αναφορικά με τα ποσοστά ασφαλιστικών εισφορών και τα πακέτα ελάχιστων παροχών, με στόχο την πλήρη εξίσωση έως το 2012.

Μεταξύ άλλων το Μνημόνιο προβλέπει αναπροσαρμογή του κανονισμού για τα δημόσια νοσοκομεία, προς την κατεύθυνση της εφαρμογής της κοινής λειτουργίας και διαχείρισης μεταξύ μικρών σε κλίμακα νοσοκομείων και μεγάλων νοσοκομείων που βρίσκονται στην ίδια γεωγραφική περιοχή και υγειονομική περιφέρεια.

Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για διαγνωστικές εξετάσεις εφαρμόζεται πιλοτικά στον ΟΠΑΔ και επεκτείνεται σε όλα τα Ταμεία.

Της ΣΟΦΙΑΣ ΝΕΤΑ

ΠΡΕΖΑ TV
11-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...