ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

0 Δοξολογία στην Αγιά Σοφιά μετά από 557 χρόνια!

Στην Κωνσταντινούπολη θα βρεθούν σε λίγες μέρες, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Σοφίας, πιστοί απ’ όλο τον κόσμο για να τελέσουν -μετά από πεντακόσια πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια- δοξολογία μέσα στον ιερό ναό της «μητέρας όλων των εκκλησιών».

Χριστιανοί απ’ όλο τον κόσμο έδωσαν ραντεβού στις 17 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη για να πραγματοποιήσουν ένα
όνειρο εκατοντάδων χρόνων. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την τουρκική κυβέρνηση για το αν θα επιτραπεί στους «αγιασοφίτες» η τέλεση της λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, οι πιστοί από κάθε γωνιά της Γης φαίνονται αποφασισμένοι να ταξιδέψουν μέχρι τη.. γειτονική χωρά, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Μάλιστα αύριο έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου στο Κολωνάκι, στο κτίριο της Ελληνοαμερικάνικης Ενωσης, στην οποία ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας, Κρις Σπύρου θα ανακοινώσει το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν οι «αγιασοφίτες» καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

«Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα πάμε», ξεκαθαρίζει στην «Εspresso» o κ. Σπύρου και συνεχίζει: «Είναι δικαίωμα του κάθε πιστού να βρεθεί ανήμερα της γιορτής της Αγίας Σοφίας μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του χριστιανισμού. Το ταξίδι μας αυτό το προγραμματίζουμε από το 2005, οπότε συστάθηκε η Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας, και τίποτα δεν θα μας υποχρεώσει αυτή τη στιγμή να το ματαιώσουμε».

Εδώ και έναν χρόνο, μάλιστα, έχουν ξεκινήσει και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο προεδρείο της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας και παράγοντες της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι επίσημες επιστολές που έχουν αποσταλεί με αποδέκτη τον Τούρκο πρωθυπουργό.

«Οι αποφάσεις έχουν παρθεί, απλώς αυτό που θέλουμε είναι να μην προκληθεί κάποιο επεισόδιο. Εμείς έχουμε ενημερώσει τους πάντες, ενώ όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε συνεχώς σε διαπραγματεύσεις. Είναι δικαίωμά μας ανήμερα της γιορτής να βρισκόμαστε εκεί», τονίζει ο Κρις Σπύρου. «Χιλιάδες είναι οι ενορίτες απ’ όλο τον κόσμο που επιθυμούν να επισκεφτούν εκείνη την ημέρα την Αγία Σοφία.

Το σίγουρο είναι ότι η βασική αποστολή θα αποτελείται από διακόσια πενήντα άτομα. Θα ξεκινήσουμε από την Ελλάδα και θα πάμε οδικώς στην Κωνσταντινούπολη. Βέβαια, υπάρχουν και πολλοί πιστοί απ’ όλο τον κόσμο που θα πάνε αεροπορικώς. Εύχομαι όλα να πάνε όπως ακριβώς τα έχουμε σχεδιάσει. Αν η Τουρκία θέλει να φέρει επάξια τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2010, τότε όλα θα πάνε μια χαρά και η επιθυμία μας θα γίνει σύντομα πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...