ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

0 ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΠΙ 24 ΧΡΟΝΙΑ! ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!!!

http://appk.pblogs.gr/files/f/183156-%C3%A4%C3%B9%C3%AC%C3%9C%C3%B4%C3%A9%C3%AF%20%C3%81%C3%90%C3%90%C3%8A.jpgΧωρίς καρδιολογική κλινική συνεχίζει να λειτουργεί το νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”. Παρά το γεγονός ότι η ύπαρξή της προβλέπεται από τον οργανισμό του νοσοκομείου, έστω κι αν αυτός χρονολογείται από το 1986, και παρά το γεγονός ότι υπηρετούν καρδιολόγοι, η συγκρότηση της κλινικής παραμένει στα χαρτιά.Αποτέλεσμα είναι, όπως εξηγούν στη “Μ” οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, σε... περίπτωση επείγοντος περιστατικού να γίνεται η πρώτη διάγνωση από τους καρδιολόγους του “Αγίου Δημητρίου” και στη συνέχεια είτε ο ασθενής να νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου είτε να διακομίζεται σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα -συνήθως στο “Παπανικολάου”, το οποίο συνεφημερεύει με τον “Άγιο Δημήτριο”.

“Η λειτουργία καρδιολογικής κλινικής προβλέπεται από το 1986, αφού από τότε είναι και ο οργανισμός του νοσοκομείου μας. Για ένα χρονικό διάστημα είχαμε καρδιολογική κλινική, αλλά σταδιακά αποδυναμώθηκε και τελικά ‘μετακόμισε’ στο νοσοκομείο ‘Γ. Γεννηματάς’. Την ίδια τύχη είχε και η ορθοπεδική κλινική, η οποία ‘μετακόμισε’ στο ‘Παπαγεωργίου’, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί το νοσοκομείο”, δηλώνει στη “Μ” ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον “Άγιο Δημήτριο” Δημήτρης Μαυρόπουλος.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του “Αγίου Δημητρίου” Γιώργος Φραγκίδης εξηγεί στη “Μ” ότι, ουσιαστικά, η ύπαρξη της καρδιολογικής κλινικής στο νοσοκομείο δεν καταργήθηκε ποτέ. Αυτό που συνέβη με το πέρασμα των ετών είναι ότι, για διάφορους λόγους, η λειτουργία της αποδυναμώθηκε σταδιακά και τελικά έμεινε μόλις ένας καρδιολόγος, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η λειτουργία της.
“Στόχος μας είναι η επαναλειτουργία της καρδιολογικής κλινικής. Πιστεύω ότι στις αρχές Αυγούστου θα αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης στον χώρο όπου στεγαζόταν παλιά η χειρουργική κλινική. Το κόστος των εργασιών εκτιμάται ότι θα φτάσει τις 60.000 ευρώ, χρήματα τα οποία θα καλυφθούν από ίδιους πόρους του νοσοκομείου. Αυτό γίνεται, διότι, αν επιχειρήσουμε να εντάξουμε τη χρηματοδότηση του έργου στο ΕΣΠΑ, τότε είναι σίγουρο ότι οι εργασίες θα καθυστερήσουν 2-3 χρόνια. Τώρα όμως ευελπιστούμε η ανακαίνιση να έχει ολοκληρωθεί έως το φθινόπωρο”, επισημαίνει ο κ. Φραγκίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα καρδιολογική κλινική θα είναι δυναμικότητας τουλάχιστον 20 κλινών και θα περιλαμβάνει μονάδα για επείγοντα περιστατικά και δύο θαλάμους για περιπατητικούς καρδιολογικούς ασθενείς. Όσον αφορά το προσωπικό, αυτή τη στιγμή υπηρετούν τρεις ειδικοί καρδιολόγοι κι αναμένεται να προσληφθεί ακόμη ένας, ενώ η προμήθεια του εξοπλισμού θα γίνει σε συνεννόηση με την αρμόδια υγειονομική περιφέρεια.

ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...