ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

0 Μηδενικός ο αριθμός των αερομαχιών το 2011


Για πρώτη φορά φέτος δεν πραγματοποιήθηκαν αερομαχίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, γράφει η τουρκική Μilliyet. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο ελληνικός τύπος γράφει ότι τα αεροσκάφη ήρθαν αντιμέτωπα αλλά δεν υπήρξε άσκηση πίεσης. Όσον αφορά δε τον αριθμό τουριστών στα νησιά του Αιγαίου, αυτός αυξήθηκε κατά 98%. Το 2011 ήταν έτος ειρήνης. Από την μια πλευρά τερματίστηκαν οι αερομαχίες στο Αιγαίο και από την άλλη πλευρά τα ελληνικά νησιά πλημμύρισαν από Τούρκους τουρίστες και η ελληνική οικονομία που αντιμετωπίζει κρίση αναζωογονήθηκε.


Οι αερομαχίες στο Αιγαίο είχαν φθάσει τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο ρεκόρ, αλλά το 2011 κόπηκαν σχεδόν με το μαχαίρι. Οι αερομαχίες είχαν φθάσει στο αποκορύφωμά τους το 2009 φθάνοντας τις 237. Εικάζεται ότι αυτή η μεγάλη πτώση οφείλεται σε κάποια συμφωνία που έγινε μεταξύ των δύο χωρών κατά τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται και δεν ανακοινώθηκε το περιεχόμενό τους ή ως καρπός μιας «μυστικής συνεννόησης» των δύο πλευρών .


Από την άλλη, ενώ πνέουν άνεμοι ειρήνης στους αιθέρες του Αιγαίου, παρατηρείται ροή Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε έκρηξη 98% στον αριθμό των τουριστών που μεταβαίνουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και πηγαίνουν περισσότερο στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς ο αριθμός Τούρκων τουριστών που θα μεταβούν φέτος στα νησιά θα ξεπεράσει τις 30.000. Πέραν των επίσημων στοιχείων, σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες, πολλοί Τούρκοι τουρίστες πέρασαν με θαλαμηγούς τα νησιά αλλά δεν είχαν θεώρηση.
Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, οι Έλληνες τουριστικοί πράκτορες αντιδρούν σε μεγάλο βαθμό στους ελέγχους του ελληνικού λιμενικού στα διαβατήρια και στις θεωρήσεις στις τουρκικές θαλαμηγούς. Επίσης μεγάλος αριθμός Τούρκων τουριστών επισκέπτεται και την Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που γίνονται, η τουρκική πολιτική αεροπορία ΤΗΥ εντός των τελευταίων 2 μηνών μετέφερε 3000 Τούρκους τουρίστες στην Θεσσαλονίκη.

Επίσης, το ένα στα δύο τουριστικά πλοία που μεταφέρουν τουρίστες στην Θεσσαλονίκη με τις κρουαζιέρες που ξεκίνησαν με την πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, μεταφέρει Τούρκους τουρίστες.
Μια από τις αιτίες της ροής Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα λέγεται ότι είναι η μείωση των τιμών κατά 35-40 % στον τουριστικό τομέα λόγω της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα στην οικονομία.

http://tvxs.gr
http://www.kala-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...