ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

0 Φολέγανδρος: Φωτογραφικό ταξίδι



Ο έλληνας master της ταξιδιωτικής φωτογραφίας Γιώργος Λιζάρδος μας ξεναγεί στο νησί του μέσα από λήψεις που μιλάνε περισσότερο από οποιαδήποτε περιγραφή. Κι επειδή σίγουρα θα θελήσετε να γνωρίσετε τη Φολέγανδρο κι από κοντά, μοιράζεται μαζί μας προτάσεις για να φύγετε από το νησί με τις ομορφότερες αναμνήσεις.


Ο Γιώργος Λιζάρδος ασχολείται επί δεκαετίες με την ταξιδιωτική-τουριστική φωτογραφία και εν πλήρη συντομία μπορεί κάποιος να πει ότι είναι τρία πράγματα: 1. Ο έλληνας φωτογράφος με τα περισσότερα best sellers καρτ-ποστάλ, εκείνα που έκαναν διάσημη την Ελλάδα στον πλανήτη. 2. Ο έλληνας φωτογράφος με τα περισσότερα εξώφυλλα στα πιο έγκριτα ταξιδιωτικά περιοδικά, οδηγούς και coffee table books του κόσμου. Είναι αυτός που έκανε εξώφυλλο τη Σαντορίνη. 3. Ο φωτογράφος που δημιούργησε τη νέα εικόνα της Ελλάδας, ορίζοντας με το πρωτοποριακό consept design του τη νέα εποχή στην ταξιδιωτική-τουριστική φωτογραφία.  

 Γνωρίστε την πατρίδα του Φολέγανδρο μέσα από το φακό του και μέσα από αυτά που προτείνει να δείτε και να κάνετε όταν επισκεφτείτε το νησί.

«Είναι δύσκολο να πει κάποιος ότι η Φολέγανδρος διατηρεί καλά κρυμμένα μυστικά, αφού με την τουριστική κίνηση που αυξάνεται συνεχώς το νησί έχει εξερευνηθεί αρκετά. Υπάρχουν όμως ακόμα κάποια πράγματα που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος για να νιώσει ότι γνώρισε την αυθεντική πλευρά του νησιού. Όπως να δει από κοντά τη σπηλιά του Γεωργίτση. Βρίσκεται στο νοτιανατολικά, κοντά στο λιμάνι (Καραβοστάσης) αλλά είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος. Αν αντέξεις να παραμείνεις για να δεις την ανατολή του ήλιου μέσα από τη σπηλιά, κολυμπώντας, θα θυμάσαι αυτές τις εικόνες για όλη σου τη ζωή. Να πω μόνο πως η ανοιχτή μηχανή του σκάφους μέσα στη σπηλιά απαγορεύεται. Είναι ιεροσυλία.

 
Ακόμα μια σπηλιά που πρέπει να δει κάποιος, αλλά αυτή τη φορά όχι θαλάσσια, είναι η περίφημη Χρυσοσπηλιά στην περιοχή Φαράγγι, στα βόρεια του νησιού. Η πρόσβαση είναι δύσκολη από τη στεριά, αφού πρέπει να διασχίσεις ένα απόκρημνο μονοπάτι και να περάσεις από φαράγγι, αλλά και από τη θάλασσα αν πας με βάρκα, αφού βρίσκεται 50 μέτρα πάνω από το νερό. Εδώ δεν υπολογίζει τον κόπο όμως, αφού μιλάμε για ένα σπήλαιο συνηφασμένο με την αρχαία Ελλάδα και το βλέπεις με τα μάτια σου. Ο αρχικός θόλος φτάνει για να σε μαγέψει αλλά όποιος έχει όρεξη για εξερεύνηση, το σπήλαιο περπατιέται έως και 1 ώρα μέσα.

Η επίσκεψη στην Παναγία για το ηλιοβασίλεμα μπορεί να είναι κλασική αλλά είναι πραγματικά κάτι που δεν πρέπει να χάσει ο επισκέπτης. Μα, μόνο η ανάβαση ως το εκκλησάκι με τα πόδια είναι μοναδική εμπειρία. Με το αυτοκίνητο μια πολύ ωραία διαδρομή είναι από την Άνω Μεριά (μοναδικό το ηλιοβασίλεμα και από τον Άγιο Παντελεήμονα) ως τη Χρυσοπηγή. Αλλά σε ένα νησί σαν τη Φολέγανδρο, όπου οι αποστάσεις είναι μικρές, ο καλύτερος τρόπος να το γνωρίσεις είναι με τα πόδια.











 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...