ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

0 Η διάλυση του μεγαλύτερου παγόβουνου σε βίντεο

Εντυπωσιακές εικόνες από τη Γροιλανδία

Τη δύναμη και το μεγαλείο της Φύσης κατέγραψε με τον τηλεοπτικό του φακό ο αμερικανός σκηνοθέτης James Balog, ο οποίος απαθανάτισε τη διάλυση του μεγαλύτερου παγόβουνου που έχει κινηματογραφηθεί ποτέ στη Γροιλανδία.

Στο βίντεο αυτό καταγράφεται η αποκόλληση περίπου 7,4 κυβικών χιλιομέτρων πάγου από τον παγετώνα Illulissat, κάτι που ο σκηνοθέτης περιέγραψε ως εξής: «Είναι σα να βλέπεις το Μανχάταν να κόβεται στη μέση μπροστά στα μάτια σου».




Παρακινούμενος από την άρνηση της αμερικανικής κοινής γνώμης, όπως λέει ο ίδιος, να αποδεχτεί ότι τα σημάδια της κλιματικής αλλαγής υπάρχουν και είναι ήδη εμφανή, ο Balog αποφάσισε να αποτυπώσει σε φιλμ την επίδρασή της στους παγετώνες.



Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πάγοι της Γροιλανδίας λιώνουν με τον απίστευτο ρυθμό των 142 δισ. τόνων κάθε χρόνο. Με την ταινία του «Chasing Ice» ο Balog προσπαθεί να δείξει στους συμπολίτες του τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.



Ο ίδιος πέρασε επτά χρόνια «κυνηγώντας» παγετώνες στην Αλάσκα, τον Καναδά, τη Γροιλανδία και την Ισλανδία. Το ντοκιμαντέρ «Chasing Ice» κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Sundance.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...