ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

0 ΗΠΑ: Σφαγή σε δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ - 26 οι νεκροί, 20 παιδιά

ΗΠΑ: Σφαγή σε δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ - 26 οι νεκροί, 20 παιδιάΝεκρός είναι ο 20χρονος δράστης Άνταμ Λάνζα, του οποίου η μητέρα ήταν δασκάλα στο σχολείο

 


Απίστευτη τραγωδία εκτυλίχτηκε την Παρασκευή σε δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ, στις ΗΠΑ, όταν νεαρός άνδρας εισέβαλε στο σχολείο πυροβολώντας αδιακρίτως, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 26 άνθρωποι, μεταξύ τους 20 παιδιά.

Νεκρός είναι ο 20χρονος δράστης Άνταμ Λάνζα, του οποίου η μητέρα ήταν δασκάλα στο σχολείο: αφού τη σκότωσε, στράφηκε εναντίον των παιδιών και μετά αυτοκτόνησε. Πληροφορίες φέρουν το δράστη να συνδέεται και με τουλάχιστον άλλον ένα θάνατο.
Δύο όπλα βρέθηκαν στο σημείο ενώ φέρεται να είχε μαζί του ένα ,βαρύ στρατιωτικού τύπου τυφέκιο.

Ο νεαρός μπήκε στο σχολείο Σάντι Χουκ όπου φοιτούν εκατοντάδες παιδιά 5-10 ετών μετά τις εννέα το πρωί τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τις αναφορές, μπήκε στην αίθουσα όπου δίδασκε η μητέρα του, Νάνσι Λάνζα, και την σκότωσε. Στη συνέχεια σκότωσε 18 παιδιά –πιθανόν όλη την τάξη– και έξι ενήλικες στο σχολείο. Άλλα δύο παιδιά πέθαναν στο νοσοκομείο.

Μάρτυρες μίλησαν για πάνω από 100 πυροβολισμούς. Πολλοί ακούστηκαν από την αίθουσα του νηπιαγωγείου. Ο δράστης είχε τέσσερα όπλα, μεταξύ τους ένα βαρύ, στρατιωτικού τύπου αυτόματο όπλο, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Κατά τις Αρχές ο Λάνζα αυτοκτόνησε μέσα στο σχολείο.

Ασαφές παραμένει ακόμη πόσοι είναι οι τραυματίες: τουλάχιστον τρία άτομα μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο με πολύ βαριά τραύματα.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του δράστη, ο 24χρονος Ράιαν Λάνζα, κρατείται από την αστυνομία και ανακρίνεται.

Τουλάχιστον άλλο ένα θύμα του Λάνζα έχει αναφερθεί εκτός σχολείου, αλλά οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη. Εικάζεται ότι πρόκειται για τον αδελφό του ο οποίος, όπως μετέδωσε το CNN, βρέθηκε νεκρός στο Νιου Τζέρσεϊ.

Δεν είναι γνωστό ακόμη αν υπάρχουν θύματα του Λάνζα εκτός σχολείου: το Associated Press μετέφερε δηλώσεις αξιωματούχου ότι αγνοείται η τύχη της κοπέλας του δράστη και ενός φίλου του.

Αγωνία για εκατοντάδες παιδιά
Η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα γύρω στις 09:40 τοπική ώρα για έναν ένοπλο στο κεντρικό γραφείο του σχολείου Σάντι Χουκ. Κάποιες πρώτες πληροφορίες μιλούσαν και για δεύτερο δράστη αλλά στη συνέχεια διαψεύστηκαν.
Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από δυνάμεις της αστυνομίας, κινητοποιήθηκαν μάλιστα και εθνοφρουροί με βαρύ οπλισμό, και μεγάλο μέρος από τους μαθητές του σχολείου απομακρύνθηκαν.
Τα παιδιά κρατούσαν το ένα το άλλο από το χέρι και έκλαιγαν, καθώς οι δάσκαλοί τους τα συνόδευαν έξω από τις τάξεις τους. Άλλα δεν μπόρεσαν να διαφύγουν έγκαιρα και οι δάσκαλοι έπρεπε να τα κρατήσουν στις τάξεις απασχολώντας τα με κάποιο τρόπο. Η μητέρα μιας μαθήτριας είπε ότι οι δάσκαλοι έλεγαν στα παιδιά πως οι δυνατοί θόρυβοι που άκουγαν ήταν από σφυριά…

Τα απογευματινά μαθήματα του σχολείου ακυρώθηκαν ενώ κλειστά θα μείνουν την Παρασκευή και τα άλλα σχολεία της πόλης.

Ενημερώνεται ο πρόεδρος

Για την τραγωδία και τις έρευνες των Αρχών ενημερωνόταν διαρκώς ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα που μετέφερε στον κυβερνήτη της πολιτείας τα συλλυπητήριά του.

Σε παρέμβασή του εμφανίστηκε δακρυσμένος μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία και κάλεσε σε «ουσιώδη δράση» για το ζήτημα.

Μία από τις χειρότερες τραγωδίες

Το μακελειό στο Κονέκτικατ είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν τραγική προϊστορία σε περιστατικά πυροβολισμών σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Σε δύο από τα χειρότερα περιστατικά, το 1999 δύο μαθητές εισέβαλαν με όπλα στο Κολουμπάιν του Κολοράντο και σκότωσαν 13 συμμαθητές και καθηγητές τους προτού αυτοκτονήσουν, ενώ το 2005 φοιτητής του Virginia Tech άρχισε να πυροβολεί μέσα στο ίδρυμα σκοτώνοντας 32 άτομα.

http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...