ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

2 Νόμιμη στις ΗΠΑ η «κατασκοπία» των κινητών τηλεφώνων

Αίτημα από εισαγγελείς για παρακολούθηση της θέσης χρηστών smartphones

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε σε πρόσφατη δίκη πως η παρακολούθηση της θέσης των χρηστών κινητών τηλεφώνων είναι νόμιμη ακόμα και αν δεν συνοδεύεται από το αντίστοιχο ένταλμα.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς υποστήριξαν στο δικαστήριο πως θα έπρεπε να είναι σε θέση να λαμβάνουν αποθηκευμένα στοιχεία, που αποκαλύπτουν τις κινήσεις των χρηστών smartphones λεπτό-προς-λεπτό για τις τελευταίες 60 ημέρες χωρίς να χρειάζονται ένταλμα από δικαστή.

Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει πόσο πολύτιμα είναι τα δεδομένα αυτά για τις Αρχές, ειδικά από τη στιγμή που εκατομμύρια χρήστες έχουν μαζί το κινητό του τους όλη την ώρα.

Την ίδια στιγμή όμως τα αρχεία που κρατούν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας μπορούν να αποκαλύψουν προσωπικά στοιχεία των κατόχων κινητών, όπως ιατρικές θεραπείες, πολιτικές συνεργασίες, θρησκευτικές πεποιθήσεις, ακόμα και το αν κάποιος απατά την σύζυγο του.

«Έχουμε φτάσει σε σημείο που η ευαισθητοποίηση του κοινού για το συγκεκριμένο θέμα μεγαλώνει» δήλωσε ο Hanni Fakhouri, δικηγόρος της εταιρείας Electronic Frontier Foundation η οποία αντιτίθεται στο νέο μέτρο και ετοιμάζεται να υποστηρίξει τη θέση της στο εφετείο.

Σε παρόμοια υπόθεση στο Τέξας, τον Οκτώβριο του 2010, εισαγγελείς είχαν ζητήσει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με «την κεραία και τον τομέα στον οποίο το κινητό τηλέφωνο στέλνει το σήμα του», στοιχεία που μπορούσαν να καθορίσουν την θέση του χρήστη με ακρίβεια μερικών μέτρων, αναλόγως με την τοποθεσία των κεραιών και την τεχνολογία που χρησιμοποιούσαν.

Τότε, ο δικαστής Stephen Smith είχε απορρίψει την αίτηση τους, λέγοντας πως του ζητούσαν πρόσβαση σε «συνεχή δεδομένα θέσης για να παρακολουθούν το τηλέφωνο του στόχου για δυο μήνες, είτε το τηλέφωνο ήταν ενεργό είτε όχι».

2 σχόλια:

  1. Ε βέβαια.Τόσες προβοκάτσιες (δίδυμοι πύργοι κλπ)θα πηγαίνανε χαμένες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά απλά τόσο καιρό που το έκαναν ελεγαν οτι δεν ισχύει και τωρα το λένε στα μούτρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...