ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

0 Μυρμηγκοφωλιά 5000 χιλιομέτρων!

Η φωτογραφία που βλέπετε πιο κάτω κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του Biotechnology and Biological Sciences Research Council. Ανήκει στον Thomas Endlein από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και δείχνει ένα ασιατικό μυρμήγκι (smaragdina Oecophylla) να σηκώνει βάρος 500 mg.
 
Η ικανότητα αυτού του είδους να μεταφέρει βάρη 100 φορές μεγαλύτερα από το βάρος του σώματός τους, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κολλώδη στρώση που καλύπτει τα πόδια τους και τους επιτρέπει να κολλούν γερά σε λεία επιφάνεια!
Η μυρμηγκοφωλιά των 5.000 χιλιομέτρων!
Στο βίντεο μπορείτε να δείτε μία γιγαντιαία μυρμηγκοφωλιά που βρέθηκε το 2002 και εξαπλώνεται από την Ιταλική Ριβιέρα μέχρι τη βορειοδυτική Ισπανία, καλύπτοντας έκταση 5.000 χιλιομέτρων! Σύμφωνα με τους Ελβετούς, Γάλλους και Δανούς επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη "μονάδα συμβίωσης" που έχει ανανακαλυφθεί μέχρι σήμερα!
Στην τεράστια μυρμηγκοπολιτεία ζούσαν δισεκατομμύρια "αργεντινών" μηρμυγκιών, που οι επιστήμονες υποθέτουν ότι έφτασαν στην περιοχή μέσα σε πλοία από την Αργεντινή! Τα μυρμήγκια αυτά συνηθίζουν να φτιάχνουν μεγάλες φωλιές που επικοινωνούν μεταξύ τους δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό δίκτυο ανταλλαγής τροφής αλλά και επικοινωνίας!


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...