ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

0 Γιατί επικράτησε η ύλη και όχι η αντιύλη στο Σύμπαν; Η "μεγάλη ανατροπή" στη Φυσική, από το CERN;

Μετρήσεις από τον ��πιταχυντή του CERN, αλλάζουν τα δεδομένα στις θεωρίες για τη διάσπαση της ύλης και της αντιύλης και κάνουν τη μεγάλη ανατροπή στη Φυσική, μεταδίδουν τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο, καθώς τα αποτελέσματα ενός πειράματος φαίνεται να αλλάζουν τις θεωρίες για τη διάσπαση της ύλης και της αντιύλης.
  Τα νέα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι ερευνητές του πειράματος LHCb (γνωστό με την ονομασία "Beauty") στο Συμπόσιο του Επιταχυντή Αδρονίων στο Παρίσι, θα βοηθήσουν τους ειδικούς στην αναζήτηση μιας απάντησης στο μεγάλο ερώτημα "γιατί στο Σύμπαν επικρατεί η ύλη και όχι η αντιύλη;".


  Πρόκειται για την ακριβέστερη μέχρι σήμερα, πιθανή απόδειξη της ασυμμετρίας ύλης- αντιύλης η οποία επετεύχθη στο πείραμα LHCb, ένα από τα πειράματα που διεξάγονται στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του CERN στη Γενεύη.
 
  Υπάρχει βεβαίως και ένα πρόβλημα σε όλα τα παραπάνω καθώς όπως εξήγησε στο Συνέδριο ο εκπρόσωπος του LHCb κ. Πιερλουΐτζι Καμπάνα, τα αποτελέσματα αυτά εμφανίζουν τιμές αισθητά μεγαλύτερες από εκείνες που προβλέπει το Καθιερωμένο Μοντέλο της σωματιδιακής φυσικής.
  Μέχρι σήμερα οι ερευνητές έχουν αναλύσει το 60% των δεδομένων που κατέγραψαν τα πειράματα, γεγονός το οποίο σημαίνει πως η πιθανότητα οι υπολογισμοί τους να οφείλονται στην τύχη είναι μικρότερη του 0,5%.
  Οι υπεύθυνοι του προγράμματος δηλώνουν ότι θα αξιοποιήσουν όλα τα μέσα ώστε να επιβεβαιώσουν και τυπικά τα δεδομένα τους, μετά την ολκλήρωση της ανάλυσης.
  " Σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε την ανάλυση και να προχωρήσουμε σε ανεξάρτητους ελέγχους χρησιμοποιώντας διαφορετικές προσεγγίσεις και στρατηγικές", δεσμεύτηκε ο κ. Καμπάνα.

http://www.pyles.tv/News/epistimi-texnologia/cern_3.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...