ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

0 Βάλτοι στους κρατήρες του Ερμή.

Εντυπωσιακά είναι τα νέα ευρήματα του διαστημικού σκάφους Messenger που εξερευνά τον Έρμη. Εντόπισε την ύπαρξη βάλτων στην επιφάνεια του πλανήτη η μορφολογία και το περιεχόμενο των οποίων σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν συναντάται αλλού στο ηλιακό μας σύστημα.

Δείτε ένα βίντεο με τους κρατήρες του Ερμή μέσα στους οποίους εντοπίστηκαν βάλτοι:
 




Ο πλανήτης είναι γεμάτος από λάκκους με άγνωστο περιεχόμενο


 Οι λαμπροί «βάλτοι» του Ερμή
Οι «εξωτικοί» λάκκοι

Η επιφάνεια του Ερμή είναι διάσπαρτη από κρατήρες. Το Messenger ανακάλυψε ότι στο εσωτερικό πολλών κρατήρων έχουν σχηματιστεί  μικρότεροι αλλά και μεγαλύτεροι λάκκοι που περιέχουν  άγνωστο προς το παρόν υλικό που φωσφορίζει. Ορισμένοι από αυτούς τους λάκκους έχουν έκταση μερικών δεκάδων μέτρων ενώ άλλοι μερικών χιλιομέτρων.

«Η ύπαρξη τους αποτελεί μεγάλη έκπληξη» δηλώνει ο Ντέιβιντ Μπλιούετ στέλεχος του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins που ανέπτυξε μια θεωρία για το τι συμβαίνει στον Ερμή. Ο Μπλιούετ εκτιμά ότι τα πετρώματα του Ερμή περιέχουν μεγάλο αριθμό ασταθών χημικών στοιχείων, μεγαλύτερο από ότι πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα αυτά τα ασταθή στοιχεία προέρχονται πιθανώς από την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα που υπάρχει στον Ερμή. Τα στοιχεία εξατμίζονται σχετικά εύκολα αλλά εγκαταλείποντας την επιφάνεια του πλανήτη αφήνουν πίσω τους ένα πορώδες και εύθραυστο στρώμα εδάφους το οποίο αμέσως μετά τον σχηματισμό του καταρρέει δημιουργώντας τελικά ένα βάλτο που...λαμπυρίζει.

http://www.trelokouneli.gr/2011/10/blog-post_3531.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...