ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

0 Έξι σεισμολόγοι στο εδώλιο για τους νεκρούς της Λ’ Άκουιλα

Έξι σεισμολόγοι στο εδώλιο για τους νεκρούς της Λ’ ΆκουιλαΈξι Ιταλοί επιστήμονες και ένας πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος δικάζονται για ανθρωποκτονία για τον σεισμό που έπληξε το 2009 την Λ’ Άκουιλα.
Η δίκη ξεκίνησε σήμερα και από τους επτά κατηγορουμένους, ο μόνος που ήταν παρών στο δικαστήριο ήταν ο Μπερνάρντο Ντε Μπερναρντίνις, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι εξέδωσαν λανθασμένη ανακοίνωση που καθησύχαζε τους πολίτες, μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,3 βαθμών που έπληξε την πόλη το 2009 και σκότωσε 309 ανθρώπους.

Οι εισαγγελείς προσθέτουν ότι οι πολίτες θα μπορούσαν να  είχαν προστατευθεί εάν ήταν καλύτερα ενημερωμένοι και εάν είχαν λάβει τις σωστές πληροφορίες.

Οι έξι σεισμολόγοι, καθώς και ο κυβερνητικός αξιωματούχος απάρτιζαν την επιτροπή στην οποία είχε ανατεθεί να εκτιμήσει τον κίνδυνο σεισμού, έπειτα από τις πρώτες ενδείξεις για αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας.

Το αρμόδιο δικαστήριο αποφάσισε να μην απορρίψει την υπόθεση και να παραπέμψει τους επτά σε δίκη.
Η υπεράσπιση αναφέρει ότι δεν υπάρχει τρόπος να προβλεφθούν οι μεγάλοι σεισμοί σε μία περιοχή σεισμικά ενεργή.

Περισσότεροι από 5.000 επιστήμονες έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή προς τον Ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για να υποστηρίξουν τους κατηγορούμενος.
Σχολιάζοντας την επιστολή, ο δημόσιος κατήγορος είχε παραδεχθεί ότι η επιτροπή δεν μπορούσε να προβλέψει το σεισμό. Υποστήριξε, όμως, ότι οι σεισμολόγοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί για τον κίνδυνο σεισμού παρά την επιστημονική αβεβαιότητα.
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως 15 ετών, καθώς και αποζημιώσεις ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων
ΠΗΓΗ: in.gr
http://www.tsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...