ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

0 Wikileaks: Η Ελλάδα το 2005 δεν είχε αντίρρηση για ένταξη των Σκοπίων ως ‘FYROM’

«Η Ελλάδα ενώ απέρριψε την πρόταση για ένα όνομα το οποίο είχε προταθεί από το μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς ένα μόλις μήνα πριν από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC) για συμφωνία με τα Σκόπια, δήλωσε, εντούτοις, ότι δεν θα είχε αντίρρηση  στην δρόμο  της πΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη χρήση της ονομασίας FYROM».

Αυτό αναφέρεται στην επιστολή της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα στις 11 Οκτωβρίου 2005 που απέστειλε στην Ουάσιγκτον, όπως δημοσιεύθηκε στο Wikileaks.


Στην επιστολή  σημειώνεται ότι η πρόταση του Νίμιτς προς την Αθήνα απερρίφθη συνολικά έπειτα από έντονες αντιδράσεις από τα μέσα ενημέρωσης και την αντιπολίτευση στην Ελλάδα.

Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ισχυρίστηκαν ότι ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα πήγαινε σε δημοψήφισμα για το όνομα και το αποτέλεσμα του θα χρησιμοποιούνταν  ως πλατφόρμα για την μη ενσωμάτωση των Σκοπίων στις Ευρω-ατλαντικές δομές, με το συνταγματικό τους όνομα.

Μάλιστα, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σχολίασε ότι δεν εκπλήσσεται από το γεγονός αυτό, ότι η Αθήνα απέρριψε την πρόταση, αφού ο τότε υπουργός Εξωτερικών Μολυβιάτης είχε αρνηθεί την αποδοχή της διπλής ονομασίας ως λύση στο πρόβλημα.

http://logioshermes.blogspot.com/2011/08/wikileaks-2005-fyrom.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...