ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

0 Βρείτε μου έναν… πραγματικά μορφωμένο!

Τρεις πολύ μορφωμένοι άνθρωποι (με τη συμβατική έννοια του όρου μορφωμένος) ,ρωτήσανε κάποτε τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου.
Δεν ανέφερε τίποτα για τη συσσώρευση γνώσεων, για σπουδές και επιστήμες, για διαρκή μελέτη και αναρίθμητα συγγράμματα.
«Η μόρφωση -είπε- είναι θέμα συμπεριφοράς!

Ποιούς ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους? :
1. Πρώτα απ' ολα αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται απ' αυτές.
2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική.
3. Αυτούς που είναι έντιμοι σ'ολες τις συνδιαλλαγές-συναλλαγές τους.


4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς, καλοπροαίρετα.
5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους ...;
6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες και τις αποτυχίες τους.
7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και τη δόξα τους!


Ομολογώ οτι προβληματίστηκα επι ώρα με τη ρήση του φιλοσσόφου. Αναζήτησα ανθρώπους μορφωμένους στην πολιτική σκηνή: τόση αμορφωσιά στους διοικούντες την ...; Πόλη-Κράτος?

1. Πού είναι ο έλεγχος της δυσσάρεστης κατάστασης που βιώνουμε τα δύο τελευταία χρόνια?

2. Ποιός επέδειξε, είτε απο την κυβέρνηση είτε απο την αντιπολίτευση, γενναιότητα και λογική? Αν υπήρχαν αυτά τα χαρακτηριστικά, θα υπήρχε κι ένα λογικό σχέδιο πλεύσης και εξόδου απο την κρίση. Προς το παρόν βλέπουμε μόνο παραλογισμό.

3. Πού ακριβώς υπήρξε η εντιμότητα στις συναλλαγές τους? Δεν γνωρίζω κανέναν πολιτικό που να μην είναι αναμεμειγμένος σε οικονομικό σκάνδαλο -έστω κι αν η συμμετοχή του περιορίζεται στο οτι γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και δεν μιλά!! Αλλωστε αυτή η στάση απο μόνη της στοιχειοθετεί το ποινικό αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία το οποίο απο μόνο του τιμωρείται με ποινή φυλάκισης. Και η μεγαλύτερη έλλειψη εντιμότητας είναι οτι δεν έχει πεί κανένας ακόμη στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια ...;

4. Ποιός Ελληνας πολιτικός καθ'ολη την περίοδο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας αποτέλεσε παράδειγμα καλής προαίρεσης και συμπεριφοράς στις δυσάρεστες καταστάσεις της χώρας? Η μόνη καλή προαίρεση που επιδείχθηκε απο τους πολιτικούς μας, ήταν όταν συμφωνούσαν ένας έκαστος εξ αυτών με τους διάφορους αλλοεθνείς ή μη, οικονομιικά κραταιούς,τις παχυλές τους μίζες για άχρηστες ...;αγορές του αιώννα. Αχρηστες για μας αλλά τελικά πολύ χρήσιμες γι αυτούς:πραγματικά καταστάσεις πολύ δυσάρεστες γα τη χώρα!

5. Για ποιό έλεγχο απόλαυσης μιλάμε όταν η βασική τους επιδίωξη ολα αυτά τα χρόνια ήταν το πόσα περισσότερα μπορούσε ν'αρπάξει ο καθένας απο το δημόσιο χρήμα, εμπλέκοντας τη χώρα σε πρωτοφανή σκάνδαλα και απύθμενα χρέη,χάνοντας εντελώς το μέτρο και υποθηκεύοντας ες αεί το μέλλον των πολιτών και την υπόληψη της πατρίδας?

6. Τελικά απο τις ατυχίες και τις αποτυχίες τους ηττήθηκαν κατά κράτος σε σημείο να κινδυνεύουν να ...;παραδώσουν το κράτος (αν δηλ. δεν το έχουν κάνει ήδη).

7. Και σ'όλα αυτά οδήγησε η απληστία και η φθορά από τη δόξα και την εξουσία ...;
Πώς περιμένουμε να διέλθουμε απο την κρίση όταν ,ένα πλήθος εντελώς αμόρφωτων (κατά τον Σωκράτειο ορισμό) μας διοικεί?

Το άρθρο αυτό το έγραψε η Βίκυ Χατζηβασιλείου
http://592e.pblogs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...