ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

0 Παραπληγικός στάθηκε πάλι στα πόδια του!!!

Απίστευτη δύναμη θέλησης επέδειξε ένας 25χρονος παραπληγικός στις ΗΠΑ...
ο οποίος κατάφερε να σταθεί όρθιος και να κάνει μερικά μικρά βήματα, χάρη σε μια πρωτοποριακή θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει τη διέγερση της σπονδυλικής στήλης με ηλεκτρισμό.
Ο Ρομπ Σάμερς, πρώην παίκτης του μπέιζμπολ, είχε μείνε παράλυτος πριν πέντε χρόνια, μετά από ένα τροχαίο.

Με τη νέα θεραπεία, ο
25χρονος μπορεί πλέον να κινεί τους γοφούς, τα γόνατα, τους αστραγάλους και τα δάκτυλα των ποδιών του, ενώ αποκαταστάθηκε εν μέρει η λειτουργία της ουροδόχου κύστης τους καθώς και η σεξουαλική του λειτουργία.

Η
Σούζαν Χαρκέμα, από το Πανεπιστήμιο του Λούιβιλ στο Κεντάκι εξήγησε πως “δημιουργείται μια τεράστια ευκαιρία βελτίωσης των καθημερινών λειτουργιών αυτών των ανθρώπων, αλλά έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας.

Δεν πρόκειται για θεραπεία και ο Ρομπ δεν περπατά, εκτός από αυτό όμως η συγκεκριμένη προσέγγιση μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις. Το να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να στέκονται έστω και λίγα λεπτά την ημέρα, ίσως μεταβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό την κατάσταση της υγείας τους” πρόσθεσε η
Χαρκέμα.
Ο Σάμερς υποβλήθηκε σε συνεχή και απευθείας ηλεκτρική διέγερση του κάτω τμήματος της σπονδυλικής στήλης, σε μια διαδικασία που μιμείται τα σήματα, τα οποία στέλνει υπό κανονικές συνθήκες ο εγκέφαλος για να προκαλέσει την κίνηση.
Οι επιστήμονες επί δύο χρόνια "εκπαίδευαν" το νευρωνικό δίκτυο της σπονδυλικής στήλης του 25χρονου για να "παράγει" κινήσεις των μυών και μετά από αυτό εμφύτευσαν με χειρουργική επέμβαση ένα μηχάνημα ηλεκτρικής διέγερσης στην πλάτη του.
Από την πλευρά του ο Σάμερς, τόνισε πως αυτή η θεραπεία άλλαξε τη ζωή, περιγράφοντας χαρακτηριστικά πως “για κάποιον που εδώ και τέσσερα χρόνια δεν μπορούσε να κινήσει ούτε το δάκτυλο του ποδιού του, το να έχω την δυνατότητα να στέκομαι είναι ένα μοναδικό συναίσθημα. Η φυσική μου κατάσταση και ο μυικός μου τόνος βελτιώθηκαν τόσο πολύ που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι είμαι παράλυτος.

http://24wro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...