ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

0 Η ιταλική φινέτσα της Σύμης



Αν την περνούσες από τα καλλιστεία Δωδεκανήσων, σίγουρα θα κέρδιζε με άνεση τον τίτλο της σταρ. Ένα νησί σαν καρτ ποστάλ, που θα σου θυμίσει την Ύδρα στο πιο πλουσιοπάροχο, με χορταστικό υπερθέαμα, εκπληκτική, ανέγγιχτη νεοκλασική αρχιτεκτονική και υπέροχα τιρκουάζ, τροπικά νερά.

Πολλοί την κατηγορούν ότι υστερεί σε παραλίες. Αν δεν είσαι ο τύπος της αυταπόδεικτης ομορφιάς του Μύρτου, ας πούμε, θα εκτιμήσεις την ποιητική μαγεία του Αϊ-Γιώργη, σε σημείο που του χρόνου πάλι εδώ θα τα πούμε. Η Σύμη έχει στιλ ιταλικό, φινέτσα που δεν πρόκειται να συναντήσεις σε άλλο ελληνικό νησί και κόσμο εξίσου ραφινάτο.

Πλούσιο, αλλά που σιχαίνεται να το φωνάζει. Εκτός, βέβαια, κι αν πέσεις το βράδυ ύστερα από μερικά ούζα στην κοσμική ψαροταβέρνα του Μάνου, όταν μπροστά στα σούπερ σκάφη οι Τούρκοι μεγιστάνες ξεσαλώνουν βάζοντας φωτιά στα ευρώ, με τις πανέμορφες κοσμικές Τουρκάλες να αναδεικνύουν τα σούπερ μίνι Gucci τους πάνω σε επιτραπέζια τσιφτετέλια. Ό,τι λάμπει εδώ είναι χρυσός, είτε πρόκειται για το φεγγάρι πάνω από το λιμάνι, είτε για το ρολόι του ηλιοκαμένου Ιταλού γόη που μόλις σε προσπέρασε ταπεινά στην περαντζάδα του λιμανιού. Έχω βάσιμες υποψίες πως ήταν ο κύριος Μπερλουσκόνι, αυτοπροσώπως.

Η Σύμη είναι ένα low profile Μονακό και την αναταραχή από τις διασημότητες που δένουν άγκυρα στο μαγικό της κόλπο θα την υποψιαστείς μόνο από την υπερκινητικότητα των λιμενικών.

Ο γραφικός Άγιος Αιμιλιανός δυτικά της Σύμης
 
Θα σου ταιριάξει

Αν είσαι κοσμικός, σκαφάτος και όλα τα συναφή, αλλά έχεις βαρεθεί τη Μύκονο και την Πάτμο. Αν είσαι ερωτευμένος και θέλεις ένα τοπίο που να συνδυάζεται με το ρομαντικό σου mood. Αν σου αρέσει το nightlife, αλλά δεν θα πήγαινες και να ξεκαλοκαιριάσεις στην Πάρο. Αν πιστεύεις ότι το στιλ δεν είναι κάτι που πουλιέται στις βιτρίνες της μόδας. Αν είσαι καλλιτεχνική ψυχή, αλλά δεν συμμερίζεσαι απόλυτα το προφίλ του ξυπόλητου, αναξιοπαθούντα υπηρέτη της Μούσας.

Το λιμάνι της Σύμης
          


Ο γιαλός
      


Καϊκι μεταφέρει τον κόσμο στις
παραλίες

Μερικοί λόγοι για να αποφασίσεις την απόβαση

• Η Σύμη είναι για το κλασικό weekend του κάθε Ροδίτη. Τα ταχύπλοα ξεκινούν κάθε πρωί είτε από το Μανδράκι είτε από το Φαληράκι, αλλά θα ήταν κρίμα να χάσεις μια διανυκτέρευση στο νησί, καθώς και το μπάνιο στον Αϊ Γιώργη. Η επιστροφή στο λιμάνι της Ρόδου, την ώρα ακριβώς που πέφτει ο ήλιος, είναι μια κόκκινη ποίηση. Πληροφορίες: Ναυτική Εταρεία Αιγαίου, τηλ. 22410 74235-6
• Αν μισείς τις μετακινήσεις, εδώ θα σου χρειαστούν μόνο τα πόδια σου. Τα καραβάκια κάνουν την υπόλοιπη δουλειά.
• Κανένα άλλο ελληνικό νησί δεν συνδυάζει το ιταλικό chic με την εντελώς απείραχτη νεοκλασική γοητεία των πολύχρωμων παλιών αρχοντικών. Αν είσαι και ερωτευμένος, δεν υπάρχει πιο παραδείσιος προορισμός.

Παραλία Αγίου Νικολάου

Ο Γιαλός

Σκάφανδρο δύτη

Παραλία Αγίου Γεωργίου

Το λιμάνι της Σύμης
• Το κολύμπι στα τιρκουάζ νερά του Αϊ-Γιώργη με τους μαγικούς γκρεμούς.
• Ο θαυματουργός Πανορμίτης είναι το πιο υπέροχο μοναστήρι-λιμάνι της επικράτειας. Αν θέλεις να διανυκτερεύσεις, ενοικιάζονται κελιά, για μια νύχτα ευλαβικής αποτοξίνωσης. Το καραβάκι από Ρόδο αράζει πρώτα εδώ, σταματά για το προσκύνημα και συνεχίζει για το λιμάνι.
• Η βόλτα στο απολιθωμένο δάσος.
• Ένα από τα ομορφότερα πράγματα στη Σύμη είναι η διαδρομή με το καραβάκι που θα σε πάει στις παραλίες, αλλά και οι ίδιες οι παραλίες. Η επιστροφή κατά το ηλιοβασίλεμα, την ώρα που το βαρκάκι μπαίνει στο λιμάνι, είναι μαγεία.
• Το σκαρφάλωμα στις ανηφοριές της πόλης είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι φαίνεται και ιδανικό για μοναδικά φωτογραφικά ενσταντανέ και πολλές εκπλήξεις.
• Να πας στο Πέδι από το μονοπάτι με τα πόδια, τρυγώντας όλες τις συκιές στη διαδρομή σου.
• Ακόμη κι αν δεν κάνεις τίποτα από τα προηγούμενα, να επιχειρήσεις τον ποδαρόδρομο από το μονοπάτι -απλά μαγικό- που θα σε πάει στο Νημποριό. Στο τέλος, σε περιμένει μια παγωμένη μπίρα κάτω από τα αλμυρίκια, με ηχητική υπόκρουση τη σιωπή και τον ήχο του νερού.

Το λιμάνι της Σύμης
High spot

Το βράδυ της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου θα πάρεις το καραβάκι που θα σε ταξιδέψει στην Ελλάδα του ’50 και στο τελείως παραδοσιακό πανηγύρι στο ερημονησάκι Νίμο. Χωρίς ηλεκτρικό και μόνο με παραδοσιακά νησιώτικα από την τοπική ορχήστρα.
Νοστιμιές

• Ο Σύλλογος στην Άνω Σύμη (22460 72148) είναι μια πεντανόστιμη έκπληξη. Εκτός από φιλικές τιμές, έχει να σου προσφέρει απίστευτα μαγειρευτά, παραδοσιακά μεν, αλλά με ένα touch σύγχρονης έμπνευσης και ελαφράδας. Μοναδικές οι μελιτζάνες με ντομάτα στο φούρνο.
• Από τον Μάνο (τηλ. 22460 72429) θα περάσεις πρώτον γιατί εκεί μαζεύονται όλοι οι σκαφάτοι, δεύτερον για τον ίδιο το Μάνο που είναι η απόλυτη περσόνα του νησιού και τρίτον γιατί μόνο εκεί θα βρεις σπάνια όστρακα, φρέσκο ψάρι, γαριδάκι σημιακό, αστακομακαρονάδα, σουπιές με το μελάνι τους και ό,τι καλύτερο διαθέτει ο δωδεκανίσιος βυθός. Οι γεύσεις του Μάνου είναι σίγουρα αυτό που θα πάρεις μαζί σου φεύγοντας, εκτός από το τοπίο.

Εστιατόριο Μυλόπετρα

Ταβερνάκια στο λιμάνι

Μπαράκι στην Καλή Στράτα
• Η Μυλόπετρα (τηλ. 22460 72333) είναι το gourmet εστιατόριο του νησιού, για σπέσιαλ περιστάσεις, του τύπου «αύριο φεύγω και λέω να το ρίξω έξω». Σπιτικό ψωμί και ζυμαρικά σε πολύ deco περιβάλλον. Τηγανητή τσιπούρα με συμιακά μπαχαρικά, σολομός με σος κρεμμυδιών σε κρούστα ελιάς, φαγκρί με πορτοκάλι και σπιτικά λαζάνια με κουνέλι σε κόκκινο κρασί.

Πού θα ξενυχτήσω;

Η Σύμη είναι όνομα και πράγμα ένας Γιαλός. Που σημαίνει ότι κάθε βράδυ θα κάνεις το γύρο του Γιαλού, σταματώντας σε όλα τα μπαράκια μέχρι να κολλήσεις σ’ αυτό που θα σου φτιάξει τη διάθεση. Αν είσαι ερωτευμένος ή σε διάθεση ρεμβασμού και χαλάρωσης, θα προτιμήσεις τα πιο ήσυχα και πιο κυριλάτα μπαράκια με τις ήρεμες μουσικές στην Άνω Σύμη: εγώ, το αγόρι μου και η πιο θεϊκή θέα του Αιγαίου τη νύχτα.
Photos: credit visualphotos.com

http://www.thea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...