ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

0 ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Νομικά προβλήματα αλλά και και παραβίαση προσωπικών δεδομένων διαβλέπει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτα συναλλαγών που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για να απαλλάξει τους πολίτες από τη συλλογή αποδείξεων.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή, η πρόβλεψη και εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών έπρεπε να γίνει με νόμο και όχι με υπουργική απόφαση.
Θα έπρεπε δηλαδή τα βασικά χαρακτηριστικά της επεξεργασίας των στοιχείων να καθορισθούν με νόμο και στη συνέχεια η υπουργική απόφαση να διευκρίνιζε τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έκρινε ότι η φοροκάρτα παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των φορολογουμένων, καθώς θα γίνεται ταυτοποίηση των αγορών με τους φορολογούμενους και θα δημιουργείται το "φορολογικό προφίλ" των φορολογουμένων.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι επειδή τα στοιχεία των αγορών που κάνουν οι φορολογούμενοι και κατά συνέπεια και τα προσωπικά τους δεδομένα θα παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε βάση δεδομένων, υπάρχει κίνδυνος να γίνεται από τρίτους επεξεργασία για άλλους σκοπούς.

Η Ανεξάρτητη Αρχή προτείνει δε, το διαχωρισμό του ΦΠΑ από τη ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών και τα στοιχεία της κάρτας αγορών να γνωστοποιούνται μαζί με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

ΠΡΕΖΑ TV
13-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...