ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

0 Ξεκινούν οι έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στην Πάτρα

Καταφτάνει στην Ελλάδα νορβηγικό ερευνητικό σκάφος, προκειμένου να ξεκινήσουν οι έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιονίου και νότιας Κρήτης. 
 
Τι προσδοκά η Ελλάδα Την ερχόμενη Κυριακή, φτάνει στην Πάτρα το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος που θα κάνει τις σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη. 
 
Ο διαγωνισμός για τις σεισμικές έρευνες ανατέθηκε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη νορβηγική εταιρεία PGS η οποία θα διερευνήσει θαλάσσια περιοχή, συνολικής έκτασης 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η ολοκλήρωση των ερευνών τοποθετείται στις αρχές του 2013 και θα ακολουθήσουν η επεξεργασία των δεδομένων που θα προκύψουν από αυτές και η προκήρυξη των διαγωνισμών για παραχώρηση θαλάσσιων οικοπέδων για έρευνα και εκμετάλλευση. 
 
 Υπενθυμίζεται ότι οι σεισμικές έρευνες γίνονται χωρίς δαπάνη του Δημοσίου, καθώς η αποζημίωση της εταιρείας θα προέλθει από την πώληση των δεδομένων στις πετρελαϊκές εταιρίες που θα ενδιαφερθούν. Σε δηλώσεις του, ο κ. Μανιάτης επισημαίνει ότι "η έναρξη των σεισμικών ερευνών για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, είναι ένα σπουδαίο μήνυμα εθνικής ανάτασης και αισιοδοξίας" και προσθέτει: "Αποδεικνύει περίτρανα πως όταν η προσπάθεια είναι συλλογική, διαφανής, ολοκληρωμένη και επίμονη, τότε φέρνει αποτελέσματα. 
 
Αυτό το μήνυμα έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εικόνα της χώρας διεθνώς, ειδικά αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δείχνει και στον πιο δύσπιστο, ότι ως κοινωνία και οικονομία, μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα της αδράνειας και της κατάθλιψης για να συναντηθούμε με την Ελλάδα της ελπίδας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...