ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

0 Η κρίση στην Μ.Ανατολή τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη

Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή έχει εξελιχθεί σε ένα «ντέρμπι» υψηλών προδιαγραφών και μεγίστης σημασίας.

Φαινομενικά εμπλεκόμενοι και πρωταγωνιστές ΗΠΑ και Ιράν με αυστηρό όμως κριτή την Ρωσία και τόπο διεξαγωγής του την Συρία, εξ’ ου και η δήλωση, «σήμερα είμαστε στον τελικό στην Συρία», του Μοχσέν Ρεζάι, γραμματέα του Συμβουλίου που εξετάζει όλα τα επείγοντα θέματα στρατηγικής της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και το Αφγανιστάν αποτελούν ζώνη χρυσού στην Μέση Ανατολή και οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις που αφορούν τις χώρες της συγκεκριμένης ζώνης.

Από την πλευρά του ο στρατηγός Χασάν Φιρουζαμπαντί, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του Ιράν, προειδοποίησε τους Δυτικούς για την ενισχυμένη παρουσία της Αλ Κάιντα στην Συρία. «Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και οι Σιωνιστές εκμεταλλεύονται την Αλ Κάιντα και τις ομάδες ‘’τακφιρί’’ (Σουνίτες Εξτρεμιστές) για να διεξάγουν εμφύλιο στην Συρία», δήλωσε ο Στρατηγός σύμφωνα με τον ιστότοπο των φρουρών της επανάστασης, υποδεικνύοντας έμμεσα ως ηθικούς αυτουργούς του εμφυλίου στην Συρία τις προαναφερθείσες χώρες.


Την συγκεκριμένη άποψη έρχεται να ενισχύσει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild am Sonntag, σύμφωνα με το οποίο Γερμανοί κατάσκοποι δρουν στα ανοιχτά των συριακών ακτών μεταδίδοντας πληροφορίες, προκειμένου να βοηθήσουν τους Σύρους αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Από την πλευρά του ο Σύρος Πρόεδρος απείλησε ανοιχτά την Τουρκία, βάσει πληροφοριών ισραηλινού ιστότοπου, ότι θα παραδώσει αντι-αεροπορικές εκτοξεύσεις και βλήματα SA7 Grail στους μαχητές του ΡΚΚ, αναβαθμίζοντας τις δυνατότητές τους, κάτι που θα απειλήσει άμεσα την Τουρκία.

Την ίδια ώρα το κουρδικό ζήτημα είναι ένα από τα προβλήματα που προκαλούν ένταση μεταξύ των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Πόσο μάλλον όταν το κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα εισβάλλοντας στην Τουρκία δίνει καθημερινά μάχες σώμα με σώμα με το στρατό, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην τουρκική κυβέρνηση να εκτοξεύσει κατηγορίες σε όσους δεν συμφωνούν με την πολιτική της.

Γίνεται πλέον φανερό, εκτός και αν προκύψει κάτι ανατρεπτικό ότι η κρίση στην Μ. Ανατολή τείνει να εξελιχθεί σε περιφερειακή σύρραξη με απρόβλεπτες συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...