ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

1 5 επιστημονικοί λόγοι που θα μπορούσε να συμβεί μια ''αποκάλυψη με zombie"

Τα zombie, δηλαδή τα πτώματα πεθαμένων ανθρώπων που έχουν επιστρέψει στη ζωή, συνήθως με τη βοήθεια μαγείας η voodoo, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην λογοτεχνία τρόμου, κυρίως λόγω της τεράστιας επιτυχίας που είχε η ταινία του George A. Romero’s 1968 “Η νύχτα των Ζωντανών Νεκρών.”

Πλέον, τα φανταστικά αυτά πλάσματα κάνουν την εμφάνισή τους σε ουκ ολίγα βιβλία, ταινίες, σειρές και φυσικά σε κόμικς.
Η επονομαζόμενη και “τέχνη των zombie”, έχει γίνει πλέον επιμέρους είδος της φαντασίας τρόμου, και συνήθως περιγράφει ιστορίες από όλα τα είδη τέχνης στις οποίες το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού έχει μεταμορφωθεί σε ανθρωποφάγα zombie, μια “Zombie Αποκάλυψη” με λίγα λόγια!
Η κουλτούρα μας είναι γεμάτη από ιστορίες για “απέθαντους” που περιπλανιούνται στη Γη, ενώ τέτοια θέματα κάνουν την εμφάνισή τους από τις θρησκείες μέχρι και τα κόμικς!
Μια Αποκάλυψη με zombie όμως είναι άραγε τελείως φανταστικό σενάριο;
Εμείς θα σας παρουσιάσουμε 5 επιστημονικούς λόγους που κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί και στην πραγματικότητα!


  • 5) Παράσιτα του Εγκεφάλου
Όπως παρουσιάζονται και στο Resident Evil IV, τα εγκεφαλικά παράσιτα μπορούν να μετατρέψουν τα θύματά τους σε άβουλα όντα, που θυμίζουν αρκετά τα zombie.
Είναι δε, αρκετά συνηθισμένα στη φύση.
Ένα από αυτά ονομάζεται τοξόπλασμα και προσβάλλει κυρίως τους αρουραίους αλλά μπορεί να εντοπιστεί και στα έντερα της γάτας.
Το παράσιτο αυτό προσβάλλει τον εγκέφαλο του ποντικού, με αποτέλεσμα το τρωκτικό να μην μπορεί να ελέγξει τις κινήσεις του και να καταλήγει…στο στομάχι της γάτας.
Το σοκαριστικό είναι πως ο μισός ανθρώπινος πληθυσμός στη Γη έχει μολυνθεί από τοξόπλασμα και δεν το ξέρει καν.
Επίσης, σύμφωνα με μελέτες, αυτοί που έχουν προσβληθεί αντιλαμβάνονται μια αλλαγή στην προσωπικότητά τους και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν σχιζοφρένεια.
  • 4) Νευροτοξίνες
Υπάρχουν κάποιες δηλητηριώδεις ουσίες, οι οποίες επιδρούν στις λειτουργίες του ανθρωπίνου σώματος, με τέτοιο τρόπο που το άτομο να θεωρείται κλινικά νεκρό.
Το δηλητήριο από το ιαπωνικό ψάρι fugu επιδρά κάπως έτσι.
Τα θύματα μπορούν να επανέλθουν στη ζωή με συγκεκριμένα φάρμακα όπως το datura stramonium, το οποίο όμως τους αφήνει σε μια κατάσταση ύπνωσης, χωρίς μνήμη αλλά ικανά να πραγματοποιούν μικρές καθημερινές δραστηριότητες, όπως να τρώνε και να κοιμούνται.
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ακριβώς συνέβη στην Αϊτή, από όπου προέρχεται και ο όρος zombie.
Σοκάρει η ιστορία του Clairvius Narcisse, ενός άντρα από την Αϊτή, ο οποίος χαρακτηρίστηκε νεκρός από τους γιατρούς και θάφτηκε το 1962.
Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα τον βρήκαν ζωντανό να περιπλανιέται στους δρόμους του χωριού του!
Τοπικοί ιερείς voodoo χρησιμοποιούσαν χημικά από τη φύση, ώστε να μετατρέπουν ανθρώπους σε zombie και να τους βάζουν να εργάζονται σε φυτείες ζάχαρης!
Κάτι τέτοιο έγινε και στην περίπτωση του Clairvius Narcisse. Η εξωφρενική ιστορία του αποτελεί το θέμα του βιβλίου “Το ερπετό και το Ουράνιο Τόξο”, που γυρίστηκε και σε ταινία.
  • 3) Ο ιός της οργής
Στην ταινία 28 Days Later, υπήρχε ένας ιός, ο οποίος μετέτρεπε τους ανθρώπους σε άβουλες φονικές μηχανές.
Στην πραγματική ζωή, έχουμε μια σειρά από εγκεφαλικές δυσλειτουργίες που μπορούν να λειτουργήσουν με παρόμοιο τρόπο.
Φυσικά δεν είναι μεταδοτικές όπως στην ταινία.
Σε αυτό το σενάριο κρίσιμο ρόλο παίζει και η “ασθένεια των τρελών αγελάδων” δηλαδή η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια, η οποία μεταδίδεται από τις αγελάδες στους ανθρώπους.
Η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια οδηγεί το άτομο να μην έχει συναίσθηση των πράξεών του.
Όταν μεταφέρεται στους ανθρώπους ονομάζεται ασθένεια Creutzfeldt-Jakob.
Τα συμπτώματα της δε, είναι τρομακτικά! Αλλαγές στο περπάτημα, παραισθήσεις, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, άβουλοι μυϊκοί σπασμοί, επιληπτικές κρίσεις αλλά και παράνοια!
  • 2) Νευρογένεσης
Η έρευνα των βλαστοκυττάρων έχει φτάσει σε εντυπωσιακό σημείο, όμως πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν έντονα στις πρακτικές που ακολουθούν οι επιστήμονες.
Η βασική λειτουργία των βλαστοκυττάρων είναι η αναγέννηση των νεκρών κυττάρων.
Δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να αναπτυχθούν ξανά νεκρά εγκεφαλικά κύτταρα.
Ήδη οι επιστημόνες έχουν καταφέρει να επαναλειτουργήσουν τους εγκεφάλους ασθενών που έχουν υποστεί εγκεφαλικά τραύματα και βρίσκονται σε κώμα.
Υπάρχει δε, ένα επιστημονικό εργαστήριο που ασχολείται αποκλειστικά με “έρευνα της αναζωογόνησης.”
Ερευνητές από το εργαστήριο αυτό εξηγούν πως η διαδικασία της αναζωογόνησης εμπεριέχει έναν σημαντικό κίνδυνο, ο οποίος οδηγεί τον εγκέφαλο να “πεθαίνει” στο εξωτερικό του τμήμα.
Δηλαδή να απενεργοποιείται το τμήμα του εγκεφάλου που μας χαρακτηρίζει ως νοήμονα όντα και μένει ενεργό μόνο το τμήμα που ελέγχει τις βασικές κινητήριες λειτουργίες και τα πρωτόγονα ένστικτα!
Κάπως έτσι εξηγείται και το γεγονός πως τα κοτόπουλα μπορούν να περπατούν και για μερικά δευτερόλεπτα αφού αποκεφαλιστούν!
Στο ίδιο κλίμα θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε τις ίδιες τεχνικές σε έναν εγκεφαλικά νεκρό ασθενή, ώστε να αναπτυχθούν ξανά τα εγκεφαλικά κύτταρα.
Φύσικά θα είχαμε τότε ένα ενεργό σώμα με βασικά ένστικτά και παρορμήσεις, αλλά με απενεργοποιημένες τις εγκεφαλικές λειτουργίες που διαμορφώνουν την προσωπικότητα ενός ανθρώπου και που αναπτύσσουν τις σκέψεις.
Με λίγα λόγια…θα είχαμε zombies!
  • 1) Νανορομπότ
Τα νανορομπότ είναι μικροσκοπικά ρομπότ τα οποία αναπαράγουν τον εαυτό τους και μπορούν να χτίσουν ή να καταστρέψουν το οτιδήποτε χωρίς να είναι ορατά με γυμνό μάτι.
Δηλαδή μπορούν να εμφυτευθούν στο σώμα μας, ώστε να αναπλάθουν τους νεκρούς ιστούς και τα νεκρά κύτταρα και με αυτόν τον τρόπο να μας προστατεύουν από ασθένεις και τραύματα.
Το μόνο πρόβλημα είναι πως τα νανορομπότ εξακολουθούν την λειτουργία τους, ακόμα και μετά του θάνατο του ξενιστή!
Άρα ίσως στο μέλλον να μπορούν να λειτουργούν τον εγκέφαλό μας, ακόμα και μετά τον θάνατό μας, μετατρέποντας μας σε (τι άλλο)…zombies!
Τρομάξατε; Να σημειώσουμε πως πρόκειται για πολύ υποθετικά σενάρια που δεν μπορούν να συμβούν στην πραγματικότητα.
Ακόμα…


Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2011/09/5-epistimonikoi-logoi-apokalupsi-zombie/#ixzz1YThRNYWI

1 σχόλιο:

  1. Ναι, αυτά τα υποθετικά...
    Που βγαίνουν αληθινά μετά από λίγο καιρό αναλόγως με το πώς εξυπηρετούνται κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...