ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

0 Η οροσειρά Kii στην Ιαπωνία-ένας ιερός τόπος

Ιερές τοποθεσίες και διαδρομές προσκυνημάτων στη οροσειρά Kii, η οποία βρίσκεται στη χερσόνησο Kii στην Ιαπωνία και αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της
ΟΥΝΕΣΚΟ (από το 2004). Η ιστορική και σύγχρονη θρησκευτική σημασία τους, καθώς και το υπέροχο φυσικό τοπίο ήταν τα κριτήρια με τα οποία η περιοχή συμπεριλήφθηκε στη λίστα της ΟΥΝΕΣΚΟ.
 Χώροι λατρείας του Σιντοϊσμού, βουδιστικοί ναοί, ρυάκια, ποτάμια, καταρράκτες, δάση κερασιών, κέδρων και αιωνόβιων αειθαλών δέντρων συνθέτουν ένα σκηνικό θρησκευτικότητας και απαράμιλλου φυσικού κάλλους. 
Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και βαδίστε σ' αυτά τα ιερά μονοπάτια.

Το όρος Yoshino 
Πολλοί σημαντικοί θρησκευτικοί προορισμοί βρίσκονται στο όρος Yoshino. Φημίζεται για τις πολλές χιλιάδες (υπολογίζεται ότι είναι γύρω στις 30.000) ανθισμένες κερασιές (sakura). Κάθε φθινόπωρο προσελκύει πολλούς επισκέπτες. 
Φωτογραφία  Tawashi2006
Yoshino Mikumari 
Ένας ιερός τόπος, ο οποίος βρίσκεται στο όρος Yoshino και συνδέεται με τον αυτοκράτορα Go-Daigo. Είναι ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους ιερούς τόπους στην Ιαπωνία και είναι αφιερωμένος στη mikumari - μια ανώτερη δύναμη που σχετίζεται με το νερό στη θρησκεία του Σιντοϊσμού.
Φωτογραφία  Tawashi2006
Kimpu 
Άλλος ένας ιερός τόπος για τους Σιντοϊστές. Βρίσκεται στο όρος Yoshino, επίσης.
Φωτογραφία  Kansai 
Kimpusen-ji
Ένας ναός της θρησκείας Shugendō (βουδιστική θρησκεία), ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή του όρους Yoshino. Σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε από τον En no Ozunu, ιδρυτή της θρησκείας. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή στην Ιαπωνία, μετά το Tōdai-ji και είναι ένας ιερός τόπος αφιερωμένος στη Inari - ανώτερη δύναμη που συνδέεται με το κύριο συστατικό.
Φωτογραφία 663highland
 Yoshimizu 
Ιερός τόπος του Σιντοϊσμού, αφιερωμένος στον αυτοκράτορα Go-Daigo και στον σαμουράι Kusunoki Masashige. Βρίσκεται κι αυτός στο όρος Yoshino.
Φωτογραφία  663highland
Ōminesan-ji
Ένας σημαντικός ναός της θρησκείας Shugendō. Βρίσκεται στην κορυφή του όρους Ōmine. Σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε από τον En no Ozunu, ιδρυτή της θρησκείας και δεν επιτρέπονται σ' αυτόν γυναίκες. 
Φωτογραφία  Arria Belli
Kumano Hongū Taisha
Βαθιά μέσα στα βραχώδη βουνά της χερσονήσου Kii, στην Tanabe βρίσκεται αυτός ο ιερός τόπος του Σιντοισμού. Είναι αφιερωμένος στην θεότητα Kumano Gongen-μια οντότητα που πιστεύεται ότι ήρθε για να οδηγήσει τους Ιάπωνες στη σωτηρία.
Φωτογραφία  Tim Notari
Kumano Hayatama Taisha
Ένας ακόμα ιερός τόπος των Σιντοϊστών, ο οποίος βρίσκεται στην Shingu, στον ποταμό Kumano. Ένα τεράστιο ιερό δέντρο Nagi, μνημείο της φύσης, απλώνει τα φύλλα του στον ιερό τόπο.
Φωτογραφία  663highland
Kumano Nachi Taisha
Δάση κέδρου περιβάλλουν το ιερό αυτό χώρο, ο οποίος βρίσκεται στο όρος Kii. Μαζί με τους ιερούς τόπους Kumano Hongū Taisha και Kumano Hayatama Taisha αποτελούν τους τρεις ιερούς τόπους του προσκυνήματος Kumano Sanzan. Οι προσκυνητές πρέπει να πάνε και στους τρεις αυτούς τόπους για να ολοκληρωθεί το προσκύνημά τους.
Φωτογραφία  Kansai 
Seiganto-ji 
Ένας Tendai βουδιστικός ναός, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή  Wakayama. Σύμφωνα με ένα μύθο, χτίστηκε από  έναν μοναχό από την Ινδία, τον Ragyō Shōnin. Είναι χτισμένος κοντά στον καταρράκτη Nachi, ο οποίος αποτελούσε φυσικό τόπο λατρείας.
Φωτογραφία  663highland
Οι καταρράκτες Nachi 
Από τους πιο γνωστούς και πιο όμορφους καταρράκτες της Ιαπωνίας με ύψος 133 μέτρα. 
Φωτογραφία  Ultratomio
Το παρθένο δάσος Nachi 
Το δάσος αυτό προστατεύεται ως ιερό, από τους αρχαίους χρόνους. Έχει έκταση 32 εκταρίων.  Τα αειθαλή δέντρα του δεν έχουν κοπεί ποτέ. Απαγορεύεται στο κοινό να μπει στο δάσος.
Φωτογραφία  Jnn
Fudarakusan-ji 
Ένας ακόμα βουδιστικός ναός, ο οποίος λέγεται ότι χτίστηκε από έναν μοναχό από την Ινδία, τον Ragyō Shōnin. Βρίσκεται στην περιοχή Higashimuro.
Φωτογραφία  663highland
Niutsuhime 
Ένας ακόμα Σιντοϊστικός ιερός τόπος, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Ito.
Φωτογραφία  KENPEI
Kongōbuji 
Ο βουδιστικός ναός Kongōbuji βρίσκεται στο όρος Kōya.Το όνομά του σημαίνει "Ναός του διαμαντένιου βουνού".
Φωτογραφία  Daderot
Jison-in
Πρόκειται για έναν βουδιστικό ναό, ο οποίος σηματοδοτεί την είσοδο στην διαδρομή του προσκυνήματος Koyasan.
Φωτογραφία  KENPEI
Niukanshōfu 
Ένας ακόμα Σιντοϊστικός ιερός τόπος, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Ito.
Ōmine Okugakemichi 
Μια διαδρομή 80 χιλιομέτρων από το όρος  Yoshino προς τους ιερούς τόπους Kumano Sanzan. Η διαδρομή αυτή καθιερώθηκε τον 8ο αιώνα. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι στις απότομες κορυφογραμμές της τοπικής οροσειράς (1.000 μέτρα+) 
Kumano Kodō
Μια σειρά από αρχαίες διαδρομές προσκυνημάτων, που διασχίζουν την χερσόνησο Kii, τη μεγαλύτερη χερσόνησο της Ιαπωνίας. 
Φωτογραφία  AMorozov
Kōyasan chōishi-michi
Μια διαδρομή 24 χιλιόμετρων, που οδηγεί από τον ιερό τόπο Jison-in στους πρόποδες του όρους Kōya. Κάθε 109 μέτρα σηματοδοτείται από έναν πέτρινο στύλο.
Φωτογραφία Reggaeman
Πηγές  1  2  3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...