ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

0 ΚΑΝΑΔΑΣ: "Εγκεφαλικά νεκρή" γυναίκα ξύπνησε, μόλις η οικογένειά της αρνήθηκε την δωρεά των οργάνων της

DROMMONDVILLE, Κεμπέκ, ΚΑΝΑΔΑΣ- Την περασμένη εβδομάδα, η Madeleine Gauron, μια γυναίκα από το Κεμπέκ που είχε χαρακτηριστεί ως βιώσιμη για τη δωρεά οργάνων αφότου οι γιατροί της διέγνωσαν ότι ήταν «εγκεφαλικά νεκρή», εξέπληξε την οικογένειά της και τους γιατρούς της, όταν συνήλθε από το κώμα , άνοιξε τα μάτια, και άρχισε να τρώει!.


Η 76χρονη γυναίκα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Sainte Croix de Drummondville για μια φλεγμονή των ούλων, η οποία απαιτούσε μια σύντομη εγχείρηση. Κατά τη διάρκεια που συνερχόταν, το προσωπικό του νοσοκομείου έδωσε στην ηλικιωμένη γυναίκα στερεά τροφή, την οποία δεν μπορούσε να καταναλώσει στο σπίτι της οικογένειάς της για κάποιο χρονικό διάστημα, και την άφησαν αφύλακτη. Καθώς πνίγηκε από το φαγητό, έπεσε σε κώμα, μετά από ανεπιτυχή ανάνηψη.

Το Ιατρικό προσωπικό επικοινώνησε με την οικογένειά της, να τους εξηγήσει ότι η μητέρα τους ήταν «εγκεφαλικά νεκρή», χωρίς καμία ελπίδα ανάκαμψης. Μιλώντας για τα μάτια της Gauron ως ιδιαίτερα βιώσιμα, οι γιατροί ρώτησαν αν η οικογένεια θα συμφωνούσε με τη δωρεά οργάνων.
Ενώ προσπαθούσαν να υποστηρίξουν τη δυνατότητα της δωρεάς των οργάνων, η συγκλονισμένη οικογένειά της ζήτησε να προχωρήσουν αρχικά σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις για να αποδειχτεί ότι η Gauron ήταν πραγματικά νεκρή.
Την επόμενη μέρα, η οικογένεια δοκίμασε μεγάλη έκπληξη όταν έμαθε ότι η Gauron είχε ξυπνήσει. Λίγο αργότερα, καθόταν στο κρεβάτι και έτρωγε γιαούρτι.

«Αν είχαμε αποφασίσει να δωρίσουμε τα όργανά της, θα την είχαμε σκοτώσει», είπε ο γιος της.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους κατά τον τρόπο αυτό. Αν και είναι 76 χρονών και είναι άρρωστη, δεν ήταν ανάγκη να τα υποφέρει όλα αυτά», επέμεινε η κόρη της.

Η Madeleine Gauron είναι πλέον σε θέση να φάει, να περπατήσει και να μιλήσει, και αναγνώρισε αμέσως την οικογένειά της. Τα παιδιά της έχουν αποφασίσει να στραφούν νομικά κατά του νοσοκομείου.
Καθώς παρόμοια ανέκδοτα περιστατικά όπως της Gauron συνεχίζουν να συσσωρεύονται, ο «εγκεφαλικός θάνατος» ως νόμιμη διάγνωση πραγματικού θανάτου αμφισβητείται όλο και περισσότερο από τα ενδιαφερόμενα μέλη της οικογένειας και το ιατρικό προσωπικό, ενώ πολλοί έχουν κατηγορήσει ότι τα κριτήρια του «εγκεφαλικού θανάτου» δημιουργήθηκαν απλώς για να διασφαλιστεί ότι τα όργανα που θα συλλεχθούν είναι φρέσκια.

Σήμερα, περισσότεροι από τους μισούς Σουηδούς νοσηλευτές που δουλέυουν σε εντατικές φροντίζοντας υποτιθέμενους εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς, έχουν αμφιβολίες σχετικά με τις μεθόδους για τον καθορισμό του εγκεφαλικού θανάτου, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από την Sahlgrenska Academy του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ.
Ενώ οι κανονισμοί απαιτούν οι Σουηδοί γιατροί να διαπιστώνουν τον εγκεφαλικό θάνατο, μέσω ειδικών κλινικών δοκιμών, η περαιτέρω ανάλυση σε συνδυασμό με ακτινογραφίες εγκεφάλου γίνονται μόνο για επιλεγμένους ασθενείς.

Η συντάκτρια της διατριβής, Anne Flodén, νοσοκόμα και ερευνήτρια του Ινστιτούτου Επιστημών Υγείας και Φροντίδας, είπε ότι η έκβαση της μελέτης ήταν προβληματική, επισημαίνοντας την ανάγκη για σαφείς κατευθυντήριες γραμμές που περιβάλλουν τη διαδικασία της διάγνωσης και της δωρεάς των οργάνων.

"Αυτό το πρόβλημα τέθηκε από πολλούς από τους νοσηλευτές των ΜΕΘ σε αρκετές από τις μελέτες», δήλωσε η Flodén. "Ήταν απογοητευμένοι από την έλλειψη δομής και κατευθυντήριων γραμμών και, συνεπώς, κάνουν έκκληση για περισσότερη υποστήριξη από τη διοίκηση για τα θέματα αυτά."
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...