ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

0 Jimi Hendrix


Πολλοί από εσάς θα έχουν σίγουρα ακούσει το όνομα Jimi Hendrix . Και πως όχι , αφού πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς μουσικούς , με τεράστια προσφορά στον κόσμο της rock . Όσοι έχετε ακούσει τη μουσική του φαντάζομαι θα ξέρετε γιατί . Εισήγαγε έναν δικό του , πρωτότυπο τρόπο παιξίματος , χρησιμοποιώντας στην κιθάρα του μπόλικες δόσεις ελεγχόμενης διαταραχής ( distortion ) και χτυπώντας άτακτα σχεδόν τις χορδές , βγάζοντας έναν ήχο ατίθασο , χαρακτηριστικό των 60s . Αγαπήθηκε από το κοινό , όχι μόνο για την μουσική του , αλλά και για τους αυτοσχεδιασμούς του επί σκηνής . 
Ξεσήκωνε τα πλήθη σπάζοντας και καίγοντας τις κιθάρες του , αλλά έμεινε στην ιστορία περισσότερο για τις ιδιότυπες μεθόδους του για να πάιζει κιθάρα . Βλέπετε , έπαιζε με την κιθάρα ανάμεσα στα πόδια , πίσω από την πλάτη , με το στόμα και ... με το "πουλί" του ... ( όπως μου έχουν πει και μεγαλύτεροι . Θα δείτε γιατί !! )


Ο Johnny Allen Hendrix γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1942 , και πήρε αργότερα το όνομα James Marshall από τον πατέρα του , James "Al" Hendrix . Το 1958 , ο νεαρός James παίρνει δώρο από τον πατέρα του μια ακουστική κιθάρα από δεύτερο χέρι , και συμμετέχει στο συγκρότημα The Velvetones . Το επόμενι καλοκαίρι , παίρνει μια ηλεκτρική , μια Supro Ozark 1560S . Το 1961 κατατάχθηκε στο στρατό των ΗΠΑ , και στο Fort Campbell , όπου υπηρετούσε , σχημάτισε τους King Casuals . Φεύγοντας από τον στρατό , λόγω ενός τραυματισμού στο πόδι , παίζει ως Jimmy James δίπλα σε μεγάλα ονόματα , όπως Ike και Tina Turner και ο Little Richard .

Το 1966 , ο μπασίστας των Animals , Chas Chandler , εντυπωσιάζεται τόσο σε μια εμφάνιση στο Cafe Wha? που παίρνει τον νεαρό Jimmy στο Λονδίνο για να σχηματίσει μια νέα μπάντα , με τον Mitch Mitchell στα ντράμς και τον Noel Redding στο μπάσο. Ακόμα ο Chandler αλλάζει το όνομα του Hendrix σε Jimi , και μέχρι το φθινόπορο του 1966 οι The Jimi Hendrix Experience ήταν το θέμα συζήτησης σε όλο το Λονδίνο . Το πρώτο τους single "Hey Joe" έμεινε δέκα εβδομάδες στα charts της Αγγλίας , φθάνοντας μέχρι και το Νο 6 . Ακολούθησε το 1967 το άλμπουμ Are you Experienced , ένας από τους πιο δημοφιλείς δίσκους όλων των εποχών , με κομμάτια όπως "Purple Haze", "The Wind Cries Mary", "Foxey Lady", "Fire" και "Are You Experienced?".


Ο Hendrix επιστρέφει στις ΗΠΑ το 1967 και ξεσηκώνει τα πλήθη στο Monterey International Pop Festival με την εκπληκτική του εκτέλεση του "Wild Thing" ( όπου αφού ... ασελγήσει πάνω στην κιθάρα του , την καίει (!!) και τη σπάει χτυπώντας την με μανία στο πάτωμα ) . Ακολουθεί το άλμπουμ Axis : Bold as Love . Το 1968 δημιουργεί το δικό του στούντιο ηχογραφήσεων , το Electric Lady Studios , από όπου βγάζει το Electric Ladyland . Εν το μεταξύ , το 1969 το γκρούπ διαλύεται , έτσι ο Hendrix εμφανίζεται τον Αύγουστο με άλλο σχήμα , τους Gypsy Sun & Rainbows , στο Woodstock Music & Art Fair , όπου ιστορική έμεινε η επαναστατική διασκευή του εθνικού ύμνου της Αμερικής , της Αστερόεσσας ( "The Star Spangled Banner" ) που έπαιξε .

Στις αρχές του 1970 , ο Hendrix ξανασχηματίζει τους The Jimi Hendrix Experience , με διαφορετική σύνθεση , και μαζί ηχογραφούν κομμάτια για το First Rays Of The New Rising Sun . Δυστυχώς , ο αρχηγός του γκρούπ δεν θα προλάβει να δει τον δίσκο αυτό να κυκλοφορεί .
Ο James Marshall Hendrix πεθαίνει στις 18 Σεπτεμβρίου 1970 από αναρρόφηση , ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο , λιπόθυμος από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών . Ο θρύλος του ζει μέχρι σήμερα .

Ο Hendrix έμεινε στην ιστορία για πολλούς λόγους . Ένας είναι η μουσική του , που συνδύαζε την μουσική rock με τη jazz και τη Rythm 'n' Blues . Ίσως όμως ο σπουδαιότερος από αυτούς να είναι η ιδιαίτερη σχέση που είχε με την κιθάρα του , και η ξεσηκωτική του παρουσία στη σκηνή , με shows παρόμοια με την εκτέλεση του "Wild Thing" , που είδαμε παραπάνω .
Για τον ίδιο λόγο , συγκροτήματα με τα οποία έπαιζε support ο Hendrix ζητούσαν να εμφανίζονται πριν από αυτόν , διότι το κοινό πορωνώταν τόσο που δεν είχε όρεξη να ακούσει άλλους μετά από αυτόν . Παρόλη την επαναστατική και θυελλώδη εμφάνισή του στη σκηνή , Ο Hendrix ήταν , κατά γενική ομολογία , ένας πράος και ήσυχος άνθρωπος . Όποιος έχει δει την τηλεοπτική εμφάνισή του στο άσπρο δωματιάκι , που παίζει το "Hear my train a'coming" , θα το κατάλαβε . Αυτή ακριβώς η αδυναμία χαρακτήρα είναι που τον οδήγησε στα ναρκωτικά και τελικά στον πρόορο και τραγικό θάνατό του , σε ηλικία μόλις 28 ετών , όπως τόσοι άλλοι θρύλοι πριν και μετά από αυτόν .

 
http://rip-people.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...