ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

0 Πρασονήσι στη Ρόδο



Στο νοτιότερο σημείο της Ρόδου, τα κύματα είναι πάντα το πρώτο θέμα και η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο. Εδώ βρίσκεται ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για σερφ και κάιτ σερφ και μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδας, το Πρασονήσι.


Το Πρασονήσι είναι στην πραγματικότητα ένα μικρό νησάκι που βρίσκεται τόσο κοντά στη Ρόδο ώστε θεωρείται προέκτασή της. Εύλογα, αφού το καλοκαίρι, Ρόδος και Πρασονήσι ενώνονται με μια στενή λωρίδα άμμου μήκους 500μ. και μεταβαλλόμενου πλάτους. Το χειμώνα το Πρασονήσι ξαναβρίσκει την ανεξαρτησία του και η ομώνυμη αμμουδερή παραλία σχεδόν εξαφανίζεται.

Ωστόσο, τα μυστήρια φαινόμενα παραμένουν και, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, στις δύο παραλίες οι άνεμοι πνέουν σε αντίθετες διευθύνσεις με αποτέλεσμα η μία πλευρά να έχει σχεδόν πάντα κύμα ενώ η άλλη να είναι ήρεμη. Έτσι, ακόμα κι όταν στο υπόλοιπο Αιγαίο επικρατεί πλήρης νηνεμία, στο Πρασονήσι έχει κύμα! Γι’ αυτό και θα συναντήσετε σέρφερς απ ‘όλο τον κόσμο, ντόπιους αλλά και περίεργους που θέλουν να δουν από κοντά τα κόλπα της φύσης.


Πώς θα φτάσετε:
Το Πρασονήσι βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ρόδου, 12 χλμ. από το χωριό Καταβιά. Αν ορμητήριό σας είναι η πόλη της Ρόδου, τότε για να το προσεγγίσετε θα πρέπει να διασχίσετε όλο το νησί, μια διαδρομή διάρκειας περίπου 2 ωρών - ευτυχώς χωρίς χωματόδρομους.

Τί να δείτε:
Περπατήστε κατά μήκος της νησίδας και κάντε μία στάση για να συνειδητοποιήσετε τις αντιθέσεις του τοπίου γύρω σας. Ακόμα κι αν δεν είστε φανατικοί του σερφ, μπορείτε απλά να χαζέψετε τους ειδικούς.

Tips:
Το Πρασονήσι τα έχει όλα, γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστο: οργανωμένο κομμάτι με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και πιο απομονωμένα τμήματα, καφετέριες και ταβέρνες με φρέσκο ψάρι. Κι αν δεν είχατε σκεφτεί ποτέ να κάνετε γουίντσερφ, στη δεξιά πλευρά της παραλίας λειτουργεί κέντρο εκπαίδευσης όπου μπορείτε να νοικιάσετε όλα τα απαραίτητα «σύνεργα» και να παρακολουθήσετε μαθήματα.
http://www.thea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...